Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új univerzális világításvezérlő minden izzó- és LED-típushoz

2018.09.28

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Building Technologies divíziójának GAMMA Instabus termékcsaládja új, nagyteljesítményű, KNX alapú, univerzális világításvezérlővel bővül.


Az N 554 univerzális világításvezérlő 1000 VA-ig terhelhető maximálisan és egyaránt használható LED- és más izzótípusokhoz, kiváló megoldás többek közt mozik, színházak, operaházak, múzeumok és szállodák modern világítási rendszereinek vezérléséhez. A berendezésen fokozatmentes fényerőszabályzásra alkalmas, és a fényerő-szekvenciák az egyes lámpák egyedi fényerő karakterisztikájához igazíthatók.

Az új N 554 univerzális világításvezérlő minden típusú világítást hatékonyan kezel. A maximális teljesítmény csatornánként 300 VA, csatornaösszefogással 1 000 VA. Minimális terhelési küszöb nincs, még a legalacsonyabb intenzitású, néhány VA-s lámpák is megbízhatóan szabályozhatók. Az új N 554 összesen négy világításvezérlési, kimenő csatornával rendelkezik, és minden típusú fényerőszabályozható (dimmelhető) lámpát (többek közt hagyományos izzót, halogén izzót, különösen LED és LED retrofit lámpát) képes kezelni. A LED retrofit lámpák egyre inkább kiszorítják a hagyományos izzókat, mivel fogyasztásuk rendkívül alacsony, formájuk (körte, spot vagy gyertya) és foglalatuk megegyezik a hagyományos izzókéval. Az új univerzális világításvezérlő a világítástechnikai piacon egyre nagyobb teret nyerő LED világítást is tökéletesen kezeli, így teljesen jövőbiztosnak tekinthető.
 
A potenciálisan magas terhelhetőség és állítható fényerőgörbék miatt az N 554 univerzális világításvezérlő ideális megoldás múzeumok és történelmi épületek csillárvilágításának kezeléséhez, mivel az épület üzemeltetői így megőrizhetik a beltér hagyományos, történelmi jellegét, a hagyományos izzókat ugyanakkor alacsony fogyasztású LED izzókra cserélhetik, a fényerőszabályozás kínálta előnyök megtartása mellett.
 
Mozikban, színházakban és operaházakban az N 554 univerzális fényerőszabályzó a színpadi világítás kezeléséhez is használható. A négy csatornával számos jelenet és fényerő beállítható. Az állítható fényerőgörbék és különböző időzítések használatával számos lámpa kapcsolható össze integrált, átfogó világítástechnikai koncepcióba. Az új univerzális világításvezérlő kiválóan alkalmazható szállodákban, rendezvényhelyszíneken, üzletekben és lakóépületekben is. A beszerelést végző KNX telepítő szakemberek öt különféle alapértelmezett fényerőgörbe közül választhatnak, illetve sajátjukat is létrehozhatják.
 
Az univerzális fényerőszabályzó vezérlőpanelje nagyban megkönnyíti az üzembehelyezési folyamatot. A vezérlőpanelről egyszerűen konfigurálható a csatornaösszefogás, és gyors manuális teszt is futtatható. A beszerelők így tökéletesen ellenőrizhetik az elektromos rendszer helyességét a rendszerintegrátornak való átadás előtt, és további segítséget jelent a gyártófüggetlen Engineering Tool Software (ETS) konfigurációs szoftvereszköz használata.
 
A Siemens többi KNX világításvezérlőjéhez hasonlóan az N 554 univerzális berendezés számos különféle vezérlő, beavatkozási (override) és diagnosztikai funkciót is kínál. Az alapfunkciókhoz ETS-en keresztül számos vezérlési funkció (logika, időzítő mód, jelenetek, központi kapcsolás), override funkció (manuális ON, állandó OFF, blokkolás, kényszervezérlés), és diagnosztikai funkció (üzemórák és töltési ciklusok számolás küszöbfigyeléssel vagy anélkül). A karbantartásmentes, dugaszoló kapcsos (push-wire) csatlakozórendszerű terminálokkal sokkal rövidebb idő alatt elvégezhető az új eszközök üzembe helyezése, és nincs szükség a hagyományos vezetékszorító csavarok éves utánhúzására sem. A KNX univerzális világításvezérlők minden KNX lakás- és épületrendszer-komponenssel rugalmasan integrálhatók. Az univerzális világításvezérlők érzékelik a kapcsolt terhelés típusát és automatikusan beállítják magukat.

A világításrendszerek tervezése sokkal egyszerűbbé válik, hiszen az új, univerzális világításvezérlő minden szabályozható lámpatípust támogat, és nincs minimális terhelési küszöbe.

További információk a GAMMA Instabus univerzális fényerőszabályzóról:
www.siemens.com/gamma   

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: