Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Siship BlueDrive: Skálázható elektromos hajtás a kisebb kibocsátás érdekében

2018.09.21

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens a Siship BlueDrive termékcsalád új tagjával bővíti zöld hajó meghajtórendszer portfólióját: ez a Siship BlueDrive Eco.


 A házon belül gyártott akkumulátorrendszerek beépítése mellett a vállalat már bármilyen meghajtási követelményt kielégítő skálázható és rugalmas megoldást is kínál különböző teljesítmény szintekkel kis és közepes méretű meghajtórendszerekhez, segédhajtás üzemmódban 5 kilowattól (kW) akár 5,5 megawattig (MW) a fő meghajtás esetében, a Siship BlueDrive Eco terméktől egészen a Siship BlueDrive PlusC termékig. A megoldások az ügyfél egyéni specifikációinak megfelelően konfigurálhatók, és olyan, gyakorlatban kipróbált, szabványosított alkotórészeken alapulnak, mint például a Sinamics konverterek. A Siship BlueDrive termékcsaláddal a Siemens hatékony, környezetbarát meghajtási megoldást kínál, amely magas fokú megbízhatóságot, rendelkezésre állást és egyszerű szervizelést biztosít, a hajtás konfigurációjától függően akár zéró kibocsátás mellett.
 
A Siship BlueDrive topológia DC technológián alapul és számos előnyt kínál, beleértve a folyamatos, megbízható üzemelést, az egyszerűbb kialakítást a kevesebb alkatrésznek köszönhetően, valamint a hosszabb életciklust és az üzemanyag megtakarítást.
 
A belvízi és partmenti vízi közlekedésben használt zöld meghajtórendszerekre vonatkozó rendeletek és előírások egyre szigorodnak, ami arra kényszeríti a hajógyárakat, hogy újragondolják módszereiket. A minimális szintű kibocsátásra vonatkozó követelmények mellett az új meghajtási megoldásoknak egyszersmind gazdaságosnak is kell lenniük az őket üzemeltető vállalatok számára. A Siship BlueDrive termékével a Siemens integrált megoldást kínál az 5 kW-tól 5,5 MW-ig terjedő teljesítménytartományt átfogó meghajtási követelmények teljes lefedésére. Ez a megoldás a tengeri közlekedésre vonatkozó technikai szabályozásoknak megfelelően készült, és vezető hajóosztályozó társaságok, például a DNV GL tanúsították. A Siship BlueDrive temékcsalád által kínált megoldásokat dízel-elektromos, hibrid vagy teljesen elektromos hajtású hajótípusokhoz, például kompokhoz, jachtokhoz, luxushajókhoz, munkahajókhoz vagy kutatóhajókhoz tervezték.

Gyakorlatban tesztelt és bevált megoldás
 
A Siemens már számtalan hajót szerelt fel DC technológián alapuló, például a Siship BlueDrive családba tartozó áramellátási és meghajtási megoldásokkal. A sikeresen átadott projektek között említhető az MS Diamant utasszállító hajó Svájcban, a HADAG kikötői komp Hamburgban és az Ampere, a világ első teljesen elektromos kompja Norvégiában. A Siemens a hajók (részleges) villamosítására kidolgozott integrált, egységes topológiájú megoldásait az idei SMM rendezvényen, a tengerészeti ágazat vezető nemzetközi vásárán mutatja be. A Siship BlueDrive új funkcionális jellemzőinek bemutatása mellett a vállalat saját, önállóan kifejlesztett akkumulátor rendszerét is bemutatja a kiállításon.

A Siship termékekről további információt a következő oldalon talál:
www.siemens.com/siship  
A Siemens részvételéről az SMM 2018 rendezvényen a következő oldalon olvashat bővebb tájékoztatást: www.siemens.com/press/smm18  

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: