Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Buszközlekedési rendszert szállít majd a Scania Ouagadougou városának

2018.08.06

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a Scania és a RATP cégcsoport egyetértési megállapodást írt alá Burkina Faso kormányával egy 460 városi és 90 távolsági autóbuszt magában foglaló, korszerű és hatékony buszközlekedési rendszer létrehozásáról.


A buszforgalom jövőre indul el az első 225 busz átadásával. A projekt városi és távolsági buszok leszállítását, egy busztelephely létrehozását, buszmegállók és buszsávok kiépítését, valamint járművezetők és szerelők képzését foglalja magában. A RATP cégcsoporttal együttműködve a Scania hatékony flottakezelést biztosít majd. A Scania alternatív üzemanyagok bevezetésén is dolgozik majd azzal a céllal, hogy végül az egész flotta biodízellel és biogázzal üzemeljen.

Ouagadougou népessége – 3 millió – várhatóan megduplázódik 2030-ra. Jelenleg a lakosok fele gyalog közlekedik, míg a gépjárművel megtett utazások 80 százaléka kétkerekű járműveken történik (főként motorkerékpárokon), leginkább a közösségi közlekedés hiánya miatt.

A Burkina Faso fővárosa számára kidolgozott nagyszabású közlekedési terv célja a 2018 és 2020 közötti időszakban fejleszteni Ouagadougou közösségi közlekedési hálózatát azáltal, hogy 550 új járművet állítanak forgalomba a meglévő és a jövőbeli vonalakon. Kezdetben a jelenlegi buszrendszert korszerűsítik majd, míg a későbbiekben egy négy vonalból álló gyorsforgalmú buszjárati rendszer (BRT) kiépítését tervezik.

A RATP cégcsoport és a Scania bevonásával a projektbe Burkina Faso úgy döntött, hogy két nemzetközileg is elismert közlekedési szereplő szakértelmére épít. A RATP cégcsoport a világ öt legnagyobb városi közösségi közlekedési vállalatának egyike. Szakértelmével a teljes mobilitási lánc kialakításához hozzájárul a műszaki, pénzügyi és szakképzési kérdésekben. Továbbá a RATP cégcsoport tervezi, szállítja és üzemelteti majd az olyan intelligens közlekedési rendszereket, mint például az utastájékoztató és a jegykezelő rendszerek.

A megállapodást Vincent Timbindi Dabilgou, Burkina Faso közlekedési, városi mobilitási és közúti közlekedésbiztonsági minisztere, Jérôme Harnois, a RATP International elnöke és Christian Levin, a Scania alelnöke írta alá Párizsban.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8 300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891- ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél- Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus tagja.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: