Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött a felfrissített ŠKODA FABIA gyártása Mladá Boleslavban

2018.08.15

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
• Már a FABIA harmadik generációjának felfrissített modelljei gördülnek le a Mladá Boleslav-i szerelőszalagról
• Megújult belső dizájnnal, illetve korszerű vezetői segédrendszerekkel csábít a ŠKODA FABIA


•  Négy 1,0 literes motor ötvözi gazdaságossággal a vezetési élményt

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. augusztus 15. – A ŠKODA AUTO augusztus 10-én megkezdte a felfrissített ŠKODA FABIA gyártását. Az átdolgozott sikermodell első sorozatgyártású példánya a márka székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben gördült le a szerelőszalagról. A kisautó LED-technikájú fényforrásokkal szerelt, még vonzóbb orr- és farkialakítással, illetve korszerű kényelmi és biztonsági technikákkal érkezik, emellett gazdaságos 1,0 literes motorok kínálnak még több vezetési élményt.

Amint Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „Csaknem 20 esztendeje vette kezdetét a ŠKODA FABIA Mladá Boleslav-i gyártása, most pedig a mindig is nagy népszerűségnek örvendő sorozatunk legújabb változata élvezheti a ŠKODA székhelyén működő gyár immár megszokottan magas termelési és minőségi színvonalának előnyeit. Átfogóan fejlesztettük tovább ŠKODA FABIA modellünket, amely új dizájnjával és technikáival kiválóan felkészült a jövőre.

A ŠKODA FABIA immár 1999 óta a nagy hagyományokra visszatekintő cseh autógyártó egyik legkeresettebb modellsorozata. Már első generációja is világszerte 1.790.000 példányban talált gazdára, míg utódja 1.710.000 kiszállítása hasonlóan kiváló eredmény. 2017 júniusában már az 500 ezredik harmadik generációs Fabia gördült ki a Mladá Boleslav-i szerelőcsarnokból, mára pedig összesen több mint 4,1 millió kiszállított járművel a ŠKODA FABIA az OCTAVIA mögött a márka második legnagyobb darabszámban értékesített modellje. A ŠKODA a ferdehátú FABIA és a FABIA COMBI formájában két karosszériaváltozatban is kínálja népszerű kisautóját.

A ŠKODA FABIA legjelentősebb piaca Németország, ahol első nemzedéke 1999-es bemutatkozása óta 761.800 darabot szállítottak ki, míg a második helyen összesen 540.300 ügyfélkiszállítással hazai piaca, Csehország áll. A harmadik és a negyedik pozícióban eddig 335.200 autóval Nagy-Britannia, illetve 314.000 darabbal Lengyelország áll. Míg Nagy-Britanniában az ügyfelek 78 százaléka a ferdehátú modellt választotta, Csehországban a FABIA COMBI különösen népszerű – akárcsak Németországban, 43 százalékos részaránnyal.

A megújult ŠKODA FABIA számos újdonsággal írhatja tovább a sikertörténetet. Az átdolgozott kisautó hajtásrendszer-kínálatában négy éppoly pörgős, mint gazdaságos benzinmotor sorakozik, mindegyik háromhengeres, 1,0 literes konstrukció. A két MPI-erőforrás teljesítménye 44 kW (60 LE), illetve 55 kW (75 LE). A TSI aggregátok turbófeltöltést és közvetlen befecskendezést is tartalmazó, fejlett technikájuknak köszönhetően 70 kW (95 LE) vagy 81 kW (110 LE) teljesítménnyel állnak rendelkezésre. A két TSI-erőforrás benzinmotor-részecskeszűrővel készül, a négy motor közül a legerősebb pedig kívánságra hétfokozatú, közvetlen tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is kombinálható.

Eleje és hátulja új dizájnmegoldásaival megjelenésében is felfrissült a ŠKODA FABIA. Első ízben szerepelnek a kisautó kínálatában LED-fényszórók és ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpák. Az új tervezésű kombinált műszeregység, a műszerfal nemes hatású dekorbetétjei és az ülések kéttónusú kárpitozása révén az utasterében is folytatódik a FABIA külsejének elegáns összhatása. A még magasabb színvonalú biztonságról a sávváltást segítő rendszer (Blind Spot Detect), a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Traffic Alert) és a távfény-asszisztens (Auto Light Assist) gondoskodhat, amelyek a magasabb járműkategóriák jellemzőiként első ízben jelennek meg a ŠKODA FABIA választékában.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: