Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kihirdették a Siemens Press Award 2018 magyarországi nyerteseit

2018.09.14

Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
Az Index szerkesztője, Hanula Zsolt képviselheti hazánkat a Siemens regionális újságírói pályázatának bécsi döntőjében


A Siemens immár harmadik alkalommal hirdette meg 12 országra kiterjedő újságírói pályázatát, amelyre idén a városok, az ipar és az energia digitális jövőjével foglalkozó publikációkkal jelentkezhettek az újságírók. A zsűri értékelése alapján a verseny magyarországi fordulójának győztese Hanula Zsolt (Index – Az app, amitől a világ összes bankja retteg:
https://index.hu/tech/2018/07/02/az_app_amitol_a_vilag_osszes_bankja_retteg/) lett. A második helyet Nagy Károlynak (Trend FM – Prága – Startup Power), míg a harmadik helyezést Trapp Hencinek (Gyártástrend – Hogy vezessük be a MI-t a gyártásba:
http://gyartastrend.hu/jovo-gyara/cikk/hogy_vezessuk_be_a_mi_t_a_gyartasba) ítélte a zsűri, valamint különdíjjal jutalmazták Béres Mátét a Business Class Magazinban publikált „Remélem, hogy nem a 25. órában járunk  - Interjú Ifj. Chikán Attilával” című munkájáért.

A pályamunkákat értékelő szakértő zsűri tagja volt Dr. Lengyel László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának igazgatója, Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője, Szigeti Péter, a 24.hu főszerkesztője, és Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója.

A modern társadalom szempontjából kiemelkedő szerepe van a városok, az ipar és az energia digitális jövőjének. A környezetünk egyre inkább digitalizálódik, a társadalom pedig az ennek köszönhető változásokkal együtt alakul. Örömmel tapasztaltuk, hogy a sajtó munkatársai közül egyre többen foglalkoznak a digitalizációs trendek jelenlegi, illetve lehetséges jövőbeli hatásaival, és törekednek arra, hogy széles körben bemutassák a témát a hazai közönségnek. Ezúton is köszönjük minden pályázónak a részvételt” – nyilatkozták a zsűri tagjai a hazai díjátadón.

A Siemens Press Award 2018 pályázatára tizenkét ország újságírói jelentkezhettek, az egyes országok nyertesei pedig egymással is versenybe szállnak. A nemzetközi döntőt Bécsben, a Siemens City-ben rendezik meg szeptember 25-én, amelyen a résztvevő országok győztes pályázataiból a nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki a közép- és délkelet-európai térség három legkiemelkedőbb pályázatát.

Magyarországról Hanula Zsolt, az Index újságírójának pályázata indul esélyesként a fődíjért. A Siemens Press Award 2018 három nemzetközi nyertesét a Siemens fejenként 1000 euróval jutalmazza.

További információk a versenyről itt érhetőek el:
https://w5.siemens.com/web/hu/hu/sajtoszoba/spa2018/pages/spa2018.aspx  

Siemens – 130 éve Magyarországon
A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár 170 éve. Napjainkban a cég a digitalizáció, az automatizálás és a villamosítás területére fókuszál. A 2017. szeptember 30-ával  zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,2 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 372 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. Magyarországon a Siemens 130 évvel ezelőtt, az első budapesti villamosvonal megépítésékor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A hazai Siemens-csoport az energiatermelés, -feldolgozás és -továbbítás, az ipari automatizálás, az épülettechnológia, a közlekedés és infrastruktúra, az egészségügy, valamint a szoftverfejlesztés területén tölt be meghatározó szerepet. A Siemens Zrt. mellett az evosoft Hungary Kft., a Mentor Graphics Magyarország Kft., a Siemens Gamesa Renewable Energy Kft., a Siemens Healthcare Kft., a Siemens Mobility Kft., valamint a Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. is a csoport tagja, amely Magyarországon több mint 3.500 munkatársat
foglalkoztat.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: