Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sandvik pozitív tapasztalata hegesztőrobotnál igm iCAM kamerával

2018.09.05

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az igm lézerkamerája a finn Sandvik Turku cégnél különböző vastagságú acéllemezek hegesztésénél tökéletes javulást eredményezett.


A lézerkamera utólagos inveszticiója, már félév után kifizetődött és a ciklusidő 26%-os redukciójával a gyártásban további kapacitások szabadultak fel.

A Sandvik Turku vállalat nehéz földmunkagépeket gyárt a bányaiparnak, ahol sokféle nagyszilárdságú markoló kanalakat, első és hátsó alvázakat és ezek részegységeit  hegesztik. A vállalatcsoport gyártásában már évek óta igm hegesztőrobotokat alkalmaz.

Amikor az igm javasolta, hogy az új robotot jó lenne lézerkamerával is felszerelni, úgy gondoltuk, hogy ezen technológia kéthuzalos Twin technológiánál túl rizikós lenne. Ezért a döntéssel vártunk még.“ - mondta Matti Malo úr, aki Sandvik Turku egyik felelőse a hegesztőrobot projekteknél. „ A kamerát nem a robottal együtt vásároltuk, mert egy finn egyetemtől azt hallottuk, hogy a lézerkamerás hegesztést már kipróbálták és nem működött optimálisan.“ – folytatta Malo úr.

Utólag mégis kiderült, hogy az igm lézerkamera által vezérelt robotos hegesztés a Sandvik Turku cégnél sikeresen működik. A megoldás gazdasági és műszaki oldalról is helyesnek bizonyult“ -mondta Matti Malo. Vastaglemezek leélezésénél a varratárok mentén +/-10 % eltérésekel lehet számolni. Ezen tűréshatáron túl hajlításból is adódnak eltérések, melyeket a hegesztőrobotnak kezelni kell tudni.

Anyag- és időmegtakarítás

Ezenkívül a kamera arról is gondoskodik, hogy ne kelljen a tűréseket további hozaganyaggal kiegyenlíteni. Íly módon 10 % hegesztőhuzalt és természetesen hegesztési időt is megtakarítunk. Nagyon elégedttek vagyunk az iCAM lézerkamera utólagos felszerelésével.“ - nyilatkozta Matti Malo és egyúttal hozzáfűzte, hogy más korábbi hegesztőcella szállító lézerkamera ajánlatát is megvizsgálták. „ Az összeahsonlításnál kiderült, hogy az igm alternatív megoldása a legjobb. Egyértelműen láttuk, hogy iCAM kamerával a robot teljesítménye lényegesen javult és kétségünk sincs afelől, hogy további hasonló igm robotberendezésekbe fogunk invesztálni.“- hangsúlyozta Matti Malo úr.

Peter Bergqvist szakcikke a svéd Verkstäderna folyóiratban.

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Lézer ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: