Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több mint ezeregyszáz futó a 6. Runway Runon

2018.09.01

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A nemzetközi légiközlekedési szakma legjobb futói, légitársaságok és repülőterek, üzleti szolgáltatók, hatóságok és repülőtéri biztonsági szolgálatok emberei vettek részt a Budapest Airport immár 6. Runway Run elnevezésű jótékonysági futóversenyén.


A másfél, öt és tíz kilométeres távot a versenyzők részben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt 1. futópályáján (13R/31L) tették meg, ott, ahol máskülönben a repülőgépek szállnak fel és le.

Az egész Európában egyedülálló légiközlekedési futóversenyen több mint 1100 futó állt rajthoz. Egyéniben 5 kilométeres távon a férfi és női mezőnyben is a Budapest Airport munkatársai, Huszák Nikolett és Csuka Balázs állhatott a dobogó legfelső fokára. A verseny történetében még nem fordult elő, hogy a házigazda adta volna egy kategória mindkét nyertesét. 10 kilométeren Szőke Cecília, a KPMG Magyarország munkatársa és Vas Gábor lettek az elsők. (A csapatversenyek eredményét a lenti táblázatban gyűjtöttük össze.)

A különleges hangulatú eseményen a résztvevők a befizetett nevezési díjjal egyrészt a magyar SUHANJ! alapítvány programjait, másrészt a brit Anthony Nolan alapítvány gyermekek csontvelő-átültetési műtétjeit támogatják. A verseny fő szponzorai az idei évben is az Airbus Industries, a Qatar Airways, a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cég, a Mercedes Benz Magyarország és az anna.aero légiközlekedési szakportál voltak.

A rajt előtt a versenyzők bemelegítését Simon Szimonetta híres fitnesz edző segítette. A Runway Run távjainak a főszponzorok futóin kívül egyebek mellett olyan rangos légiközlekedési cégek csapatai vágtak neki, mint amilyen a Wizz Air, a Celebi Ground Handling, a Malév Ground Handling, a HungaroControl, az ír Air Lingus (a tavalyi csapatgyőztes), a svájci Swiss, az Emirates, a Lufthansa Technik Budapest, a lengyel LOT légitársaság vagy a Heinemann Duty Free. Külön csapattal indultak az ORFK és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a Katasztrófavédelem és más repülőtéri hatóságok munkatársai is.

Óriási öröm és megtiszteltetés a számunkra, hogy a Budapest Airport lehet a házigazdája ennek az egész földrészen egyedülálló légiközlekedési- és sporteseménynek, büszkék vagyunk arra, hogy népes csapattal vannak jelen olyan jelentős légikikötők is, mint az athéni, a düsseldorfi és a hamburgi is,” jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Emlékeztetett rá, hogy a tavalyi évben nem kevesebb, mint 15 millió forinttal tudták támogatni a résztvevők a magyar SUHANJ! alapítvány programjait, amelyeken mozgássérült emberek sportolási lehetőségeit igyekeznek előmozdítani. A sportos életmód népszerűsítése és a humanitárius célok megvalósítása mellett nem kevésbé fontos, hogy a budapesti verseny egyúttal kiváló lehetőséget teremt a légiközlekedés legkülönbözőbb területéről érkező szakemberek informális találkozójára, hangsúlyozta a Budapest Airport vezérigazgatója.

Csapatverseny győztesei:

Kategória ; Nyertes csapat

Leggyorsabb légitársaság: Aer Lingus

Leggyorsabb repülőtér: Athén Eleftherios Venizelos Nemzetközi Repülőtér

Leggyorsabb légiközlekedési szolgáltató: HungaroControl Zrt.

Leggyorsabb külföldi képviselet: Egyesült Királyság Nagykövetsége

Leggyorsabb idegenforgalmi vállalat: Marriott

Leggyorsabb repülőtéri kereskedelmi partner: Viacom

www.bud.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: