Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A SEAT történetének eddigi legjobb augusztusi eredményét érte el

2018.09.14

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• 38 %-kal nőtt az értékesítés
• a márka idén január és augusztus között 383.900 gépkocsit értékesített


•  a kiszállítások az elmúlt hónnapban felgyorsultak a WLTP szályozás miatt
•  szeptember 18-án tartják a  SEAT Tarraco világpremierjét

Martorell/Budapest, 2018. szeptember 14. - A SEAT értékesítése valamennyi paic eredményeinek figyelembe vételével augusztusban 38,9 %-kal emelkedett, és elérte  a 41.200 darabos mennyiséget, a tavalyi eredmény ebben a hónapban 29.700  darab volt. A WLTP szeptember 1-én kezdődött alkalmazása, valamint a  SEAT kiváló értékesítési lendülete tovább gyorsította a kiszállításokat. A SEAT ezzel az eredménnyel megdöntötte augusztusban regisztrált értékesítési rekordját, mert az idén ez meghaladta a  2000-es évben elért mennyiséget, a 32.900 darabot. Az idei évben a SEAT eddig összesen 383.900 gépkocsit adott el, ami 21,9 %-kal több,   mint az elmúl év azonos időszakának mennyisége, a  315.100 gépkocsi volt.  Mindezek mellett a SEAT  a januártól augusztusig terjedő időszakban történetének minden eddigi legmagasabb értékesítési adataival büszkélkedhet, a korábbi rekordot még 2000-ben érték el 357.300 SEAT kiszállításával.
 
A SEAT marketingért és  értékesítésért felelős alelnöke, Wayne Griffiths  azt hangsúlyozta, hogy a „augusztusban az európai értékesítésre egyértelműen kihatott a WLTP alkalmazása. Az  eladások  komoly növekedése nagyon magas értékesítési mennyiséghez vezetett júliusban és augusztusban, ami  kihat majd a szeptemberi eredményekre is. Az elkövetkező néhány hónap nagy kihívásokat jelent majd minden gyártó számára. A  WLTP hatásait ugyanis az év további részében is érezni fogjuk, és  ez hatással lesz az Európában regisztrált  gépkocsik mennyiségére.
 
A SEAT világméretű kiszállításai a főbb európai piacokon mutatott növekedésnek köszönhetően szépen emelkedtek. Idén januártól augusztusig Németország (83.100 gépkocsi, 27,6 %-os növekedés), Spanyolország (79.100 gépkocsi, 18,2 %-os emelkedés) és az Egyesült Királyság  (45.200 autó és 26,2%-os emelkedés) jelentették a márka  három legjobb értékesítést felmutatott piacát. Németországban és az Egyesült Királyságban a SEAT  eddigi legjobb értékesítési eredményét érte el augusztusig, míg Spanyolországban a SEAT lett legtöbb autót értékesítő márka,  a Leon és az Ibiza pedig a két legnagyobb számban regisztrált modell.
 
A SEAT még ennél is nagyobb mértékű növekedést mutatott Franciaországban, ahol az értékesítés 31,1 %-kal emelkedett, és ahol az idén 21.600 gépkocsit adtak el. Ausztria a 26,3 %-os növekedéssel és 15.500 eladott gépkocsival a SEAT ötödik legnagyobb piacává vált. A márka Ausztriában az első három legtöbbet értékesítést elérő márka között van, és itt a SEAT a második legnagyobb piaci részesedésű márka;  e téren csupán Spanyolország előzi meg.
 
A SEAT ugyancsak komoly növekedést ért el Olaszországban (15.300 gépkocsi, 26,8 %-os növekedés), Lengyelországban (9.800 gépkocsi, 30,3 %-os növekedés), Belgiumban (7.500 gépkocsi és 44, 3%-os emelkedés) és Portugáliában (7.400 gépkocsi és 24, 5%-os emelkedés).
 
Mindezen túl Algéria, a Relizane-ban lévő összeszerelő üzem által biztosított ugrásszerű növekedésnek köszönhetően a  leggyorsabban növekvő, Európán kívüli piac lett. Az országban 13.900 gépkocsit szállítottak ki, ami 11.800 autóval több, mint  a 2017-es év azonos időszakának mennyisége volt.
 
Az új Tarraco teljesíti ki a SEAT szabadidő-autók offenzíváját
 
Kevesebb, mint két héten belül a SEAT bemutatja a Tarraco-t, ami teljessé teszi a szabadidő-autók  jelenleg az Aronából és Atecából álló kínálatát.  A Tarraco-t, ami Tarragona város latin nevét jelenti, szeptember 18-án a névadó városban mutatják be, és  decemberben indul az új  SEAT előértékesítése.
 
A következő néhány hétben a SEAT a CUPRA Atecával bővíti kínálatát, és megjelenik a piacon az első sűrített földgázzal hajtott szabadidő-autó az Arona TGI-t is.  Az Arona környezetkímélő változata  így csatlakozik a SEAT már létező, sűrített földgázzal hajtott modelljeinek csapatához, amely jelenleg a Mii-ből, az Ibizából és a Leonból áll.
 
A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: