Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Európába jön a 450 tonnás, teljesen elektromos FANUC fröccsöntőgép

2018.09.11

Forrás: FANUC, Hírek
FANUC a Fakuma 2018 kiállításon a németországi Friedrichshafenben, B3 csarnok, B3-3211 stand
A FANUC Europe több, teljesen elektromos ROBOSHOT fröccsöntő gépet fog bemutatni a Fakuma 2018 kiállításon – a B3 csarnok B3-3211 standján.


Az esemény egyik csúcspontja az új α-S450iA. A legújabb gépezeti fejlesztések eredménye a 4500kN záróerős fröccsöntőgép, amelyre már hosszú évek óta vár a piac. Továbbá egy 100 tonnás ROBOSHOT-ot tartalmazó gyártási cella műszaki alkatrészeket fog termelni gépészeti minőségű műanyagokból a „Variotherm” öntési folyamattal. A rendszer szó szerint kéz a kézben dolgozik a hattengelyes FANUC LR Mate robottal és a CR-7iA robottal alkatrész összeszerelésnél és mozgatásnál. A ROBOSHOT gépek teljesítik a szigorú felhasználói követelményeket, mint az alacsony energiafogyasztás és a tökéletes fröccsöntési minőség, amelyekhez stabil ismételhetőség és maximális folyamatbiztonság társul. Az úgynevezett IOT sarokban a FANUC és a TIG közösen demonstrálja az Euromap 77-et az ipar 4.0 szerinti műanyag feldolgozáshoz. Végül, de nem utolsó sorban a ROBONANO hidat képez a fröccsöntés és az öntőforma gyártás között: az 5 tengelyes CNC megmunkálási központ kiváló szabadkézi felületek ultra precizitású öttengelyes megmunkálásában 0,1 nanométeres parancs felbontásban. Ez a szerszámgép bemutatja a nagy pontosságú öntőforma betétek automatizált, kiszámítható és ismételhető, optikai minőségű kidolgozását.

ROBONANO α-NMiA demonstráció

"Természetesen azért jönnek a fröccsöntési szakemberek a FANUC standjához, hogy lássák az új 450 tonnás fröccsöntőgépet”, Gianluca Tristo, a FANUC ROBONANO szakértője szerint, “azonban biztos vagyok benne, hogy a ROBONANO α-NMiA kiemelkedő képességein is megakad majd a szemük.” Az új ultraprecíziós szerszámgépet kifejezetten a szabadkézi felületek öttengelyes gyémánt megmunkálásához fejlesztette ki a FANUC. Ez jól illik a fröccsöntési iparágban, mivel a FANUC már elég bő termékvonalat kínál, különösen a polimer alapú folyamatokhoz. Sőt, a FANUC ROBOSHOT vásárlók már olyan eszközöket is használhatnak, ahol a magas minőségű öntőforma betéteket a ROBODRILL készíti, a ROBONANO munkálja meg és a ROBOCUT által drótvágott precíz komponensekkel szerelik össze. Ebben az iparágban a ROBONANO a 0,1 nanométeres parancs felbontással robusztus megoldást kínál az öntőforma betétek kézi csiszolásával szemben. És természetesen a FANUC ROBOTOKKAL tovább automatizálhatók a folyamatok. A kiállításon a ROBONANO α-NMiA bemutatja egy bonyolult alakzatú autóipari öntőforma valódi megmunkálását. A demonstráción kívül bemutatjuk különféle alkalmazások példáit, mint például a holográfos felületi mintázatkészítés, a nagy precizitású optikai minőségű felületek megmunkálása, illetve különféle anyagok feldolgozása, az öntőcélt is beleértve.

A ROBOSHOT α-S450iA megérkezett Európába

Moulding workpiecesJapánban tavaly ünnepelték a bemutatkozását az amerikai piacra való bevezetését követően a Milacron standon az NPE során Orlandoban. A teljes mértékben elektromos FANUC ROBOSHOT α-S450iA 4500kN záróerős precíziós fröccsöntőgép a Fakuma 2018-ról indítja sikerútját az európai piacon. A nagyobb üregszám és a nagyobb öntőformák nagyobb tárgyasztal méretet és oszloptávolságot igényelnek, ami nagyobb/erősebb szerszámgépet tesz szükségessé nagyobb záróerővel. Az autóiparon túl az orvosi készülékek és segédeszközök piaca, illetve egyéb precíziós alkatrészekkel foglalkozó iparág is hasznát veheti a precízebb, gyorsabb termelésnek. “Így működik a piac”, mondta egyetértőn Wolfgang Haak, a FANUC ETS Europe Roboshot termékmenedzsere, “és a FANUC tisztában volt ezzel és ezért döntött egy nagyobb gép kifejlesztése mellett, amely ugyanolyan teljesítményű és ugyanolyan megbízható, mint a másik hat, 150 és 3000 kN közötti záróerejű modell. Most 4500kN záróerővel rendelkezünk, 920 mm x 920 mm oszloptávolsággal, 900 mm-es préserő kifejtéssel, 1300 x 1300 mm-es tárgyasztallal és 1000 mm-es szerszámmagassággal. A két alapvető fröccsöntő egység négy különböző csigamérettel nagy rugalmasságot ad.” Az α-S450iA a B3-3211 standon a szerszámgép termelékenységi potenciálját mutatja be: csatlakozó elemeket gyárt infúziós alakrészekhez egy 32 üreges orvosi eszköz öntőforma felhasználásával, amelyet a KEBO/Svájc bocsátott a rendelkezésünkre. Az orvosi segédeszközök piacán és a gyógyszergyártásban nagy mennyiségben termelt, komplex geometriájú tárgyak maximális precizitást igényelnek, különösen a felület minőség, a kontúr pontosság, a súly stabilitás és az ismételhetőség terén. A ROBOSHOT fejlett CNC technológiája egyedülálló elektromos öntési megoldást kínál. A szerszámgép hatékony energia visszanyerési irányító funkcióval, megbízható alakítható nyomaték irányítással – Precise Metering Control (PMC) 2&3 –, továbbá visszaáramlás monitorral és nagyon hatékony, intelligens szerszám és kilökő védelemmel rendelkezik. Az eredmény magas színvonalú folyamat teljesítmény és termék minőség.

Kéz a kézben a robotokkal

A FANUC egy kompakt termelési cella példáját használva demonstrálja a korszerű / nagy tételszámú gyártási koncepciót tiszta szerszámgépeket, tisztaszobás környezetet és robotizált tevékenységeket követelő környezetben, amilyet manapság pl. az orvosi eszközök és műszaki iparágak területén használnak. A Robotec PLASTICMATE és a FANUC ROBOSHOT α-S100iA kompakt és rugalmas termelési cellában működik együtt. Az integrált “Variotherm” funkció demonstrációja:  a ciklus közben végbemenő hőmérséklet változások javítják az alkatrészek mechanikai tulajdonságait. Az üregfelület hőmérséklet ellenőrzése nemcsak megtartja az alacsony viszkozitást a teljes és hibátlan forma töltésig, hanem speciális felületi hatásokat is lehetővé tesz.  Az alkatrészeket kivételét hattengelyes FANUC LR Mate robot végzi lineáris tengellyel. Így a felső és alsó részeket nyomkövető pufferbe helyezi az automatikus összeszerelést megelőzően. Az LR Mate robot és az együttműködő CR-7iA robot közös munkája az átadási állomásnál ér véget, ahol a látogatók megkaphatják a befejezett alkatrészeket.

Ipar 4.0: FANUC ROBOSHOT LINKi & Euromap 77

A B3-3211 stand IOT sarok elnevezésű részében a FANUC bemutatja az új Euromap 77 OPC UA interfészt a TIG “Authentig” MES rendszerrel együttműködésben. A látogatók szemtanúi lehetnek a valós idejű minőségnek, az összes szerszámgép gép- és munkastátusz követésének és a Robot cella megfelelőségének az Ipar 4.0 követelményeinek. A FANUC ROBOSHOT LINKi demonstációjára is sor kerül.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: