Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Forma-1 után: csúcsra jár a budapesti repülőtér

2018.07.30

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A napi ötvenezer főt is meghaladta a budapesti repülőtér forgalma ezen a Forma-1-es hétvégén. Szerencsésre a külföldi vendégek jórésze kihasználja a kellemes nyári időjárást, és további napokat tölt el Magyarországon, például a Balaton mellett.


Több, mint huszonhatezer induló utazó veszi igénybe a mai napon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljait, vagyis több, mint ötvenezren fordulnak meg érkező és induló utasként a budapesti repülőtéren. Sokáig a Forma-1 Magyar Nagydíj volt a rekord forgalom egyetlen kiugró hétvégéje a repülőtéren, mostanra azonban a számos magyarországi zenei fesztiválnak köszönhetően kiegyenlítődött a mezőny, egyebek mellett pl. a Sziget Fesztivál is tízezrével hozza a javarészt fiatal utazókat Magyarországra Európa minden szegletéből.

Ezzel együtt, a Forma-1 Magyar Nagydíj idejére megerősített szolgálattal készül a Budapest Airport. A korábbi évektől eltérően, amikor vasárnap estére teljesen kiürült az 1. Terminál beton előtere, ahol a csapatok és a fő szponzorok business jetjei parkoltak, az idén több nappal kitolódik a kisgépes csúcsforgalom. Ennek oka, hogy a nyári szünet előtt a Forma-1-es csapatok egy része itt marad a mogyoródi pályán tesztelésre. Emiatt aztán számos sugárhajtású kisgép ingajáratban közlekedik a versenycsapatok európai főhadiszállása és Ferihegy között. A megnövekedett forgalomnak a kiszolgálására a szokásosnál többen dolgoznak az forgalmi előtéren (a terminál előtti betonon, ahol a gépek parkolnak), de az utasbiztonsági ellenőrzés is teljes létszámmal és kapacitással üzemel a csúcsidőszakokban.

A Budapest Airport minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy a Forma-1-es versenyhez kapcsolódó forgalom zökkenőmenetesen bonyolódjon, de ugyanilyen fontos a számunkra, hogy a nyaralni indulók számára is garantáljuk a megfelelő színvonalú biztonságot és kényelmes körülményeket.” – mondta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. Azt is hangsúlyozta, hogy nagyban megkönnyítheti az indulást, ha az utasok ezekben a napokban akár három órával a járat indulása előtt kiérkeznek a repülőtérre, és menet közben nyomon követik a járatinformációt annak érdekében, nehogy lekéssék a járat indulását.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: