Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens szoftveres megoldása segít a városi levegőminőség javításában

2018.07.27

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens által a szingapúri World Cities Summit (WCS) csúcstalálkozón bemutatott, City Air Management (CyAM) elnevezésű új szoftvermegoldás segít kezelni a növekvő városi légszennyezettség problémáját, és lehetővé teszi a szigorúbb levegőminőségi előírások hatékonyabb betartását.


A felhőalapú CyAM a városokban található levegőminőség-érzékelők által küldött adatokat egy áttekintő képernyőn, valós időben jelzi ki, és előrejelzést készít a következő 3-5 napos időszakra. Az előrejelzés mesterséges neurális hálózaton futó algoritmusok alapján, a régebbi és aktuális levegőminőségi adatok, időjárási és közlekedési információk alapján készül. A szoftver a tényadatok és előrejelzések mellett, szükség esetén konkrét megoldási javaslatokat is felkínál a városvezetés és döntéshozók számára a levegő nitrogén-oxid és szállópor-koncentrációjának csökkentése érdekében.
 
Az adatok önmagukban csak számsorok, nyersanyagok. Az adatokban rejlő potenciál kiaknázásához fontos az adatok megfelelő gyűjtése, elemzése és következtetések levonása, majd az ebből adódó lehetőségek szimulálása és áttekintése” – mondta Roland Busch, a Siemens AG technológiai vezetője és igazgatósági tagja. „Ez teszi a City Air Management megoldásunkat igazán egyedivé. A CyAM a városok számára a levegőminőség javításához jelenleg elérhető legintelligensebb és leghatékonyabb eszköz."
 
A CyAM képes például a levegőminőség-érzékelőktől kapott adatok alapján egy 17 tételes listából kiválasztani és javasolni a levegőminőség javítását célzó, legjobbnak ígérkező, és rövid úton életbe léptethető intézkedést – ilyen lehet többek közt a behajtási zónák kijelölése, sebességkorlátozások bevezetése, a tömegközlekedés ingyenessé tétele korlátozott időszakra. A városok az intézkedésekkel kapcsolatos tapasztalataikat később a közép és hosszú távú stratégiai tervezésük során is felhasználhatják. A CyAM a Siemens által fejlesztett, nyílt, felhőalapú operációs rendszert, a MindSphere-t használja.
 
A Siemens július 10-én együttműködési megállapodást írt alá a Sino-Singapore Guangzhou Knowledge City Investment and Development Co., Ltd.(GKC Co) és az Ascendas-Singbridge társasággal a CyAM üzembe helyezéséről a közös fejlesztésű Zöld Város Digitális Platform (Green City Digital Platform) részeként, Sino-Singapore Guangzhou Knowledge City (SSGKC) városában. A Pearl-folyó torkolatánál elhelyezkedő SSGKC a tervek szerint 15-20 éven belül félmilliós lakosú, modern nagyvárossá fejlődik, amely a tudásalapú gazdaság fiatal és tehetséges szakembereinek ad majd otthont.
 
A Zöld Város Digitális Platform (Green City Digital Platform) az új város szoftvermenedzsment és digitalizációs platformja, amely Big Data elemzés és mesterséges intelligencia felhasználásával testreszabott és gazdaságos megoldásokat kínál a fenntartható városfejlesztéshez és a levegőminőség-ellenőrzéshez, az SSGKC várostervezési szabályzataival és elvárásaival összhangban.
 
A GKC Co. és a Siemens emellett megállapodott a The Siemens Green City Digital Exhibition Center kialakításáról az SSGKC-n belüli integrált üzleti park, az Ascendas OneHub GKC területén. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben első és egyedi Siemens Green City Digital Exhibition Center valós idejű levegőminőségi adatokat szolgáltat rövid, közép és hosszú távon, az adatokat értékeli, előrejelzéseket készít és javaslatokat fogalmaz meg technológiai intézkedésekre. Az új központ hozzájárul az SSGKC terveinek megvalósításához, a fenntartható és környezetbarát város kialakításához és működtetéséhez. A mintegy 250 négyzetméteres alapterületen működő központ várhatóan 2019 elejére készül el.

Nina Yang, az Ascendas-Singbridge fenntartható városfejlődésért felelős vezérigazgatója és a GKC Co. elnöke elmondta: „Az SSGKC élen jár az intelligens és zöld technológiák átvételében, stratégiai platformot kínálva a Siemens és más társaságok számára az új megoldások bevezetéséhez. A legmodernebb megoldások révén az SSGKC tovább erősíti innováció-alapú működését, és újabb lépéssel kerül közelebb víziójának megvalósításához, ahhoz, hogy fenntartható és tudásalapú városként maximálisan kiaknázza a digitális gazdaság kínálta előnyöket."

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: