Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Videó: Ilyen volt helikopterről nézve az I.D. R Pikes Peak rekordköre

2018.07.16

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• Exkluzív videón, ahogy a Volkswagen I.D. R Pikes Peak száguld a hegyi versenyen
• Az I.D. R Pikes Peak a Volkswagen új, teljesen elektromos I.D. modellcsaládjának sportos előfutára


Wolfsburg – Sporttörténelmet írt a Volkswagen június 24-én a Pikes Peak nemzetközi hegyi versenyen. A 680 lóerős I.D. R Pikes Peak maga mögött hagyta az összes belsőégésű motoros versenyautót, ezzel nemcsak az elektromos kategória, hanem a Pikes Peak történetének leggyorsabb versenyautója lett, Romain Dumas elképesztő, 7 perc 57.148 másodperces idővel vonult be a történelembe.

Csupán 250 nap telt el a Pikes Peak projekt bejelentése, és a rekordot döntő futam között. Az I.D. R Pikes Peaket egyedülálló hajtástechnológiája, akkumulátora és aerodinamikai megvalósítása tette igazán különleges versenyautóvá. Az I.D. R Pikes Peak nem csupán a 2020-ban induló teljesen elektromos Volkswagen I.D. család előfutára lett, hanem egyértelmű üzenetet is közvetít az elektromobilitás fontosságáról.

Most először egy helikopter szemszögéből és megnézhetjük, hogyan döntött rekordot Romain Dumas az I.D. R Pikes Peak volánja mögött:
https://youtu.be/CwZbvPY_4aE

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2017-ben 6,23 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: