Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Siemens megoldásnak köszönhetően 20 százalékkal csökkenhet Dubai repülőterének az éves energiafogyasztása

2018.07.20

Forrás: Siemens, Hírek
A Dubai Airport kezelésében működő Dubai nemzetközi repülőtér létesítményeinek éves energiafogyasztása közel 20 százalékkal csökkenhet a Siemens Building Technologies adatanalitikai és intelligens épülettechnológiai megoldásainak átvételével,


amelyek révén hatékony energiatakarékossági intézkedések valósíthatók meg a Dubai nemzetközi repülőtér (DXB) 1-es, 2-es, 3-as termináljában és a 3-as terminálhoz tartozó B épületrészben (Concourse B). Az épületek lég- és víztechnikai megoldásait érintő, hétéves projekt eredményeként várhatóan a szén-dioxid kibocsátás mintegy 25.000 tonnával, az éves villamosáram-fogyasztás 50 gigawattórával, a vízfogyasztás pedig közel 80 millió literrel csökkenthető. A projekt a Dubai Airports átfogó energiatakarékossági stratégiájának része, amelynek célja, hogy a társaság által üzemeltetett mindkét repülőtér környezetterhelését jelentősen csökkentsék.
 
A projekthez a Siemens által tervezett, testreszabott energia-optimalizálási megoldás a Siemens számos fizikai és digitális technológiáját felhasználja – így többek közt változtatható frekvenciájú meghajtókat (VFD), paneleket, szenzorokat, intelligens vezérlőket, energiamérőket és hatékony telepeket. A lég- és víztechnikai rendszerekbe beépítve, ezáltal optimalizálhatóvá válik a szellőzőrendszer, hűtővízrendszer, a frisslevegő és a szekunder frisslevegő ellátás és használt levegő kivezetés rendszer.

Létesítménykezelési stratégiánk középpontjában a fenntarthatóság áll, és ezek az energia- és víztakarékossági intézkedések kettős haszonnal járnak: egyrészt csökkentik a környezetterhelést, másrészt javítják eredményességünket” – mondta Michael Ibbitson, a Dubai Airports infrastruktúráért és technológiáért felelős alelnöke. „Sokéves együttműködésünknek köszönhetően a Siemens ismeri üzleti működésünket, rendszereinket, igényeinket, és megfelelő szaktudással és technológiával rendelkezik víziónk megvalósításának elősegítéséhez.

A Dubai nemzetközi repülőtér technikai infrastruktúrájának modernizálása, a vezérlési és adatelemzési lehetőségek szélesítése révén jelentős erőforrás-megtakarítást érhetünk el, fenntartható környezeti és gazdasági előnyökkel” – mondta Markus Strohmeier, a Siemens Közel-Kelet épülettechnológia területéért felelős alelnöke. „Tudjuk, hogy a Dubai Airports létesítményeiben az üzletmenet szempontjából nélkülözhetetlen infrastruktúra működik, és a rendelkezésünkre álló ismeretek és technológiák segítségével biztosítjuk ennek leghatékonyabb működését."

A projekt tervezése, megvalósítása, üzembe helyezése, átadása, működtetése és karbantartása a Siemens feladata, csakúgy, mint az energia-megtakarítás igazolása, garantálása és mérése hét éven keresztül. A megbízó a Dubai Electricity and Water Authority (áram- és vízügyi hatóság) által 2013-ben alapított Etihad ESCO (Energy Service Company), amelynek feladata az energiaszolgáltatók számára szabadpiaci, szerződéses körülmények létrehozása. Az Etihad ESCO az energiaszolgáltatók számára szabadpiaci, szerződéses körülményeket kíván teremteni épületmodernizációk, a távhűtési rendszer penetrációjának javítása, a helyi ESCO társaságok kapacitásjavítása és a projektfinanszírozáshoz való hozzáférés javítása révén. 2017 októberében az Etihad ESCO megállapodást kötött a Dubai Airports társasággal a Dubai nemzetközi repülőtér 1-es, 2-es és 3-as terminál, és a 3-as terminálhoz tartozó B épületrész (Concourse B) modernizálására vonatkozóan.

A Siemens a Közel-Keleten úttörő szerepet játszik az épületdigitalizálás terén, a társaság eddig már számos híres épületet szerelt fel intelligens épülettechnológiai megoldásokkal – így többek közt az Abu Dhabi Zájed-sejk nagymecsetet, a Dubai Atlantis Hotelt, a világ első 3D-nyomtatott irodáját, és a közelmúltban megnyílt Dubai Operát. A Siemens Building Technologies emellett testreszabott megoldásokat kínál világszerte nagyobb repülőterek számára, így például integrált épület-automatizálási és tűzbiztonsági megoldásokkal segítette a New York-i La Guardia nemzetközi repülőtér modernizációját.

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: