Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

10 millió forinttal támogat a Hankook öt középiskolát

2018.07.03

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Lezárult a Hankook Oktatási Pályázati Programja, amelyre a régió oktatási intézményei nevezhettek. A gumiabroncsgyártó 5 iskolát választott ki, amelyek gépparkfejlesztését egyenként 2 millió forinttal támogatja.


Rácalmás, 2018. július 3. – A Hankook Tire Magyarország Kft. második alkalommal hirdette meg pályázati programját, amelyre azon Fejér/Tolna/Bács-Kiskun megyei középiskolák jelentkezhettek, amelyek kiemelt hangsúlyt fektetnek a gazdasági, technológiai vagy társadalmi innovációs törekvések saját tevékenységükbe való átültetésére. A Hankook olyan beruházási ötleteket, beszerzési terveket támogatott idén is, amelyekkel a jelenlegi elméleti vagy gyakorlati oktatás folyamata kiegészíthető vagy módosítható és amelynek eredményeképpen a diákok naprakészebbek lehetnek a globális és/vagy hazai innovációs trendekkel kapcsolatban, vagy amelyek segítséget nyújtanak a diákok számára szakmai készségeik fejlesztésében.

Az oktatási pályázat ez évi nyertesei: a Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, valamint a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Az öt nyertes intézményben a pályázatnak köszönhetően közel 3100 diák tanulhat egy modernebb géppark segítségével, ismerkedhet meg újabb berendezésekkel, például 3D nyomtatóval, interaktív táblákkal és robottechnikai eszközökkel.

A Hankook Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, így több mint egy évtizedes magyarországi jelenléte során mindig nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra. A Hankook kiemelt helyi kezdeményezésekkel, oktatási intézmények támogatásával, a felelős mobilitás jegyében zajló és az egészséges életmódra ösztönző aktivitásokkal, valamint abroncsadományozással segíti a helyi és regionális közösségeket, illetve nonprofit szervezeteket. A programok részletes áttekintése a www.hankook-csr.hu oldalon található.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: