Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

igm csiszolórobotok

2018.07.16

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Aki gyakorlott a fémek és hegesztési varratok kézi csiszolásában (köszörülésben) az gyakran találkozik az alábbi jelenségekkel:


¤  más állásokkal összevetve csiszoló munkakörökben a magasabb bérek ellenére még mindig nagy a munkaerő fluktuáció;
¤  nagyfokú leterheltség és a rossz munkakörülmények a fő okai a csiszolásnál kialakult munkaerő hiánynak.
¤  az ipari folyamatok felgyorsula és a képzettségi szint növekedése jelentős foglalkoztatási problémát okoz és ezzel erős korlátot szab a csiszoló iparban.

A hagyományos csiszoló munkafolyamatokat elsősorban manuális módon végzik. A rossz munkakörülmények mellett problémát jelent az alacsony hatékonyság, a magas gyártási költségek, valamint a szubjektív tényezők, melyek jelentősen befolyásolják a termék minőségét. A csiszoló iparnak ezért mielőbb automatizálásra van szüksége, hogy jobb minőséget tudjon biztosítani.

Objektív, vezérelhető felszereltség.

Ezen probléma megoldásához az igm automatikus csiszolórobotot fejlesztett ki. A rendszer egy olyan nagyterhelhetőségű robotból áll, amely egy szinkronizált forgatós pozicionálóval rendelkezik és nagy térben, nagy területen képes automatikusan csiszolni. Precíz robotvezérléssel komplex munkadarabok is megmunkálhatók. Ezen automatikus csiszoló megoldás hatékony válasz a hagyományos manuális iparban kialakult súlyos problémákra és elkerülhetetlen trendként jelentkezik a csiszoló iparág fejlesztésében.

A piacon már mai is találhatók automatikus csiszoló berendezések, ahol általánosan távolságvezérlést alkalmaznak. A robot ekkor csak a csiszolási hosszúságát veszi figyelembe és a  lecsiszolt anyagmennyiséget  robotmozgás jelei vezérlik. A munkadarabok egyenetlen formája azonban hibaforrást jelent, melyet a távolságvezérlés nagy mennyiségek esetén nem kompenzálhat.

Az igm robot a csiszolófolyamat vezérlésénél egy olyan adaptív érintkező karimával (ACF) rendelkezik amely biztosítja a pneumatikus csiszoló orsó rugalmas erőszabályozó funkcióját és ezzel a szerszám és megmunkált felület közötti távolság mindig konstans marad. A csiszolószalagok kopása ezzel kompenzálásra kerül és így különböző komplex felületek is megmunkálhatók.

Az igm csiszolórobot különbőző konfigurációjú csiszoló szerszámokkal és kalibráló szerszámokkal szerelhető fel. Hosszú egyenes hegesztő varratoknál olyan nagy szerszámokat alkalmaznak, melyekkel rövid idő alatt relatív nagy anyagmennyiséget lehet lecsiszolni. Komplex, hajlított  hegesztő varratoknál a folyamatot kisebb szerszámok rugalmasságával lehet kiegészíteni.

A kalibrálószerszám a munkadarab és szerszám közötti eltolódásokat szenzor segítségével pontosan kiszámolja és kompenzálja, mellyel nemcsak a hardverelétérésekből adódó minőségi problémák kerülhetők el, de megszűnik a manuális kalibrálásra fordított idő is.

A felhasználói programozás tekintetében az automatikus csiszolórobot offline is programozható, az optimális robotpálya, csiszolási út és a lehordott anyagmennyiség szimulálható. Ezzel a helyszínen jelentősen lecsökken a gép és kezelő személyzet biztonsági rizikója is.

A csiszoló robotcella az ipar 4.0 logosztikai rendszerben „i4i“ szoftverrel vezérelhető, a munkadarabok berakása és kivétele jól automatizálható.

A csiszolási paramétereket és vészjelző információkat a statisztikai funkciók jelenítik meg. A csiszolás így önálló gyártási lépésként teljesen automatikusan végezhető, amivel a hatékonyság javul és ezzel a gyártási költségek is csökkenhetnek.

www.igm-group.com 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - igm ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: