Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A SEAT csatlakozik a Volkswagen Group China és a JAC közös vállalkozásához

2018.07.12

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• a SEAT a Volkswagen Group China és a JAC által közösen létrehozott vállalat részvényese lesz a Csoport vezető márkájaként,


•  a spanyol autógyár aktívan részt vesz egy kínai kutatási és fejlesztési központ létrehozásában, amely az elektromos autókra, az összekapcsolhatóságra és az önvezetésre összpontosít
•  a közös vállalkozás  egy versenyképes elektromos autóknál használt akkumulátor program (BEV platform) beindítását is célozza
•  a megállapodás a SEAT márka Kínában történő bevezetéséről is szól

Berlin/Budapest, 2018. július 12. - A SEAT elindult Kína felé. A Volkswagen Group China és az Anhui Jianghuai Automobile Group Corp, Ltd  (JAC) , amelyek a JAC Volkswagen Automotive Co, Ltd. közös vállalkozásban is partnerek, és a  SEAT Egyetértési Memorandumot írtak alá, melynek értelmében a spanyol márka csatlakozik a közös vállalkozáshoz , és a Volkswagen Csoport vezető márkája lesz ebben a projektben. A megállapodást a Berlinben tartott ünnepségen írta alá a SEAT elnöke, Luca di Meo, a Volkswagen Group China elnöke, dr. Jochem Heizmann, illetve An Jin, a JAS elnöke Angela Merkel német kancellár és Li Ko-csiang  kínai miniszterelnök jelenlétében.

Az Egyetértési Megállapodás aláírása  fordulópontot jelent a SEAT számára. A közös vállalkozás 2017-ben történt létrehozása óta a SEAT már a formatervezés és a kutatás-fejlesztés területén bekapcsolódott a munkába. A megállapodás értelmében a SEAT  a JAC Volkswagen részvényesévé válik, ami a tervek szerint 2020-2021-ben a SEAT márka kínai piacra történő bevezetését fogja eredményezni.

A megállapodás aláírása után a SEAT elnöke, Luca di Meo kijelentette: “részvételünk a közös vállalkozás ezen új szakaszában mérföldkő a SEAT életében. A mai napra emlékezni fognak vállalatunk történetében, miután új korszakba lépünk. Ez az új korszak lehetővé teszi, hogy  a márka világméretekben is jelen lehessen, és lökést adjon az elektromos hajtású autó kifejlesztéséhez. Kína nagy lehetőségeket kínál a SEAT számára, és mi hozzá fogunk járulni a mobilitással kapcsolatos megoldások kialakításához ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében. Ez egyben lehetőséget is jelent számunkra, hogy tanuljunk a Kínában most kifejlődő jövőbeni irányzatokból.

Az Egyetértési Megállapodás azt is tartalmazza, hogy a SEAT, a Volkswagen Group China-val és a JAC-al együtt  létrehoz egy kutatási és fejlesztési központot, hogy elektromos hajtású autókat, valamint az összekapcsolhatóság és önvezető autók technológiáját fejlesszék ki, beleértve a vonatkozó alkatrészek és tartozékok, valamint az alap technológia kifejlesztését is. Ezek elhasználását előzetesen 2021-re irányozzák elő, és mindezen túl a közös vállalkozás egy elektromos autóknál használt akkumulátorokkal kapcsolatos, ún. BEV platformot is bevezet majd.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: