Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Zene egy érintésre: a SEAT karnyújtásnyi közelségbe hozza a Shazam alkalmazását ügyfelei számára

2018.06.22

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• A SEAT az első márka a világon, amely a Shazam alkalmazását kínálja autóiban
• Az együttműködés révén a SEAT ügyfelei egyszerűen és biztonságosan, mindössze egy gomb megnyomásával férhetnek hozzá kedvenc dalaikhoz


•  A zenefelismerő applikáció a SEAT DriveApp rendszerébe integrálva érhető el, még korszerűbbé és zavartalanabbá téve annak használatát
•  A Shazam már elérhető a SEAT DriveApp for AndroidAuto rendszeren keresztül

Martorell/Budapest  2018. június 22. – Partneri megállapodást kötött a SEAT és a Shazam. Ennek köszönhetően a spanyol vállalat lett az első olyan autógyártó, amely a népszerű zenefelismerő alkalmazást kínálja világszerte autóiban. A Shazam, amely azonnali összeköttetést kínál a felhasználók és az őket körülvevő világ között, mostantól gombnyomásra elérhető a SEAT ügyfelei számára.

A Shazam integrálása minden SEAT DriveApp for AndroidAuto rendszerrel szerelt SEAT modellbe lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy vezetés közben biztonságosan és könnyedén azonosítsák kedvenc zeneszámaikat. Ez a lépés közelebb viszi a SEAT márkát ahhoz a céljához, hogy korszerű, egyszerűen kezelhető és személyre szabott összekapcsolhatósági élményt kínáljon, ami nem vonja el a vezető figyelmét. A SEAT elnöke, Luca de Meo így nyilatkozott az együttműködésről: „A zenerajongóknak mostantól az autóban ülve is csupán egy érintésre van szükségük egy kedvenc dal felismeréséhez. A Shazam integrálásával sikerült közelebb kerülnünk célunkhoz, hogy maximális biztonságot kínáljunk ügyfeleinknek és nullára csökkentsük a közúti balesetek számát.

Törekvés, hogy az összekapcsolhatóság területén úttörő szerepet töltsön be a márka

A Shazam és a SEAT partneri együttműködése az autókban kínált összekapcsolhatósági élményt népszerűsíti. Hasonló példa erre a törekvésre az Amazonnal közös kooperáció, amelynek során Alexa, a hangvezérelt virtuális asszisztens segíti az autóban helyet foglalókat illetve a Google navigációs rendszere, a Waze alkalmazása a márka járműveiben.

A Shazam modelljeinkbe történő integrálása óriási fejlődést hoz a SEAT digitális ökoszisztémájába és természetesen hozzásegíti a márkát az összekapcsolhatóság terén betöltött vezető szerepéhez.” – jelentette ki a SEAT elnöke, Luca de Meo.

A zenefelismerés működése

A Shazam alkalmazásával az autózás közbeni zenehallgatás egyszerűvé és biztonságossá válik. Amint a felhasználók eljutottak az infotainment rendszer kijelzőjén az AndroidAuto oldalára, egyetlen érintéssel kiválaszthatják az autós felhasználási területet és a Shazam alkalmazása máris használhatóvá válik. Az ikon megérintésével megkezdődik az aktiválás, az alkalmazás pedig elvégzi a további feladatokat.

A Shazam az ügyfelek mobil eszközébe épített mikrofont használja, hogy a zenei anyag digitális ujjlenyomatát létrehozza és másodpercek alatt párosítsa azt a több millió zeneszámot tartalmazó adatbázis megfelelő darabjával. A felhasználók ezután megkapják a dal címét, az előadóját illetve további információkat, mint például a dalszöveget vagy további ajánlott zeneszámokat. Természetesen lehetőség van az adott dal meghallgatására vagy megvásárlására a Shazam valamely partnerének szolgáltatását használva.

Az ügyfeleknek nem kell aggódniuk amiatt sem, ha esetleg megszakad a mobil kapcsolat az utazás során. A Shazam zenefelismerését ugyanis internetkapcsolat nélkül is elindíthatják. A zeneszám digitális ujjlenyomata így is elkészül és az alkalmazás tárolja azt. Amint ismét létrejön a stabil internetkapcsolat, a Shazam automatikusan megkezdi az azonosítást és az új találatokat hozzáadja a My Shazam listához.

A Shazam minden olyan SEAT modellben elérhető lesz, amely képes a SEAT DriveApp for AndroidAuto alkalmazás használatára. A technológia jelenleg Spanyolországban, Németországban és Svájcban érhető el, de hamarosan Ausztria, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság országaival bővül ez a kör, amelyet további AndroidAuto kompatibilis piacok követnek majd.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: