Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens és a Lempäälän Energia mikrogrid-et épít Finnországban

2018.07.06

Forrás: Siemens, Hírek
A finn Lempäälän Energia a LEMENE projekt keretein belül a Siemenst bízta meg egy önellátó intelligens hálózati rendszer megvalósításával a Marjamäki ipari területen.


A Siemens szállítási terjedelme magában foglalja egy intelligens középfeszültségű mikrogrid tervezését és mérnöki munkálatait, a hozzá tartozó hálózat-automatizálási rendszerrel és egy energiatároló-rendszerrel. A LEMENE projekt célja egy olyan költséghatékony és környezetbarát energiarendszer megvalósítása, amely biztonságos villamosenergia-ellátást is biztosít. A mikrogrid megvalósítása után a területen lévő ipari vállalkozások csatlakozhatnak a megosztott energiarendszerhez, és rugalmasan részt vehetnek különböző energiapiacokon. Ha szükséges, az energiarendszer a hálózattól független önálló működésre is képes az országos hálózatról lekapcsolva.

Az a célunk, hogy energiaközösséget hozzunk létre megújuló energia decentralizált előállításával” – mondja Toni Laakso, a Lempäälän Energia Oy vezérigazgatója. „Ez azzal jár, hogy mindenkor biztosítjuk az energiaközösség ellátásának biztonságát, és annak működését. Az automatizálás fontos szerepet játszik az energiaközösségben, mivel ez biztosítja a rendszer teljesítményét.

A projekt célja egy energia-önellátó üzleti körzet kialakítása. Ez Finnországban a Marjamäki ipari területen helyezkedik el Lempäälä településen, Tamperéhez közel. Az energiát két napelemmező termeli majd, amelyek éves villamosenergia-termelése 3.600 MWh és több mint 15.000 panellal, hat gázmotorral és üzemanyagcellákkal fog rendelkezni. Továbbá az energiaközösség termelő létesítményei kapcsolt hő- és energiatermelést alkalmaznak a maximális hatékonyság érdekében. Ha több energiát termelnek, mint amennyit fogyasztanak, a többlet felajánlható az országos villamosenergia-átviteli hálózat üzemeltetőjének, a Fingridnek.

A projekt a legújabb mikrogrid-technológiai megoldásokat alkalmazza az energiatermelés egyensúlyban tartására és biztosítására a területen” – mondja Thomas Zimmermann, a Siemens Energiagazdálkodás digitális hálózatokért felelős vezérigazgatója. „A fejlett vezérlés, a megosztott hálózati architektúra és a mikrogrid-ek formáját öltő eszközök kombinációja fogja biztosítani, hogy a hálózat olyan megbízhatóan, rugalmasan és hatékonyan működjön, amennyire csak lehetséges.

A Siemens csúcstechnológiát fog alkalmazni, beleértve a SICAM mikrohálózat-vezérlőt, amely megbízható megfigyelést és ellenőrzést, valamint áramszünet elleni védelmet biztosít. Rugalmas kommunikációt, zökkenőmentes folyamatosságot, maximális biztonságot és korlátlan migrációt kínál, ezáltal biztosítva a termelő rendszerek optimális használatát. Továbbá EnergyIP DEMS-t is magában foglal majd, amely lehetővé teszi a decentralizált energiarendszer összevonását, hogy kiegészítő szolgáltatást nyújtson közüzemi szolgáltatók számára, vagy energiakereskedelmet folytasson a napon belüli piacon.

A LEMENE projektet 2017-ben beválasztották a megújuló energiával és új technológiával kapcsolatos tizenegy kulcsfontosságú projekt közé. Mint kulcsfontosságú projekt, beruházási támogatást kapott a Gazdasági és Foglalkoztatási Minisztériumtól (MEAE). A kulcsfontosságú projektek középpontjában a jövő energiamegoldásai állnak, hogy Finnország elérhesse nemzeti célkitűzéseit és az uniós szinten 2030-ra kitűzött célokat

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: