Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Cerberus PACE – új hangosító és evakuációs hangrendszer a Siemenstől

2018.07.06

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Building Technologies Divíziója új hangosító és evakuációs hangrendszert (PA/VA) vezet be 2018 júniusától.


A moduláris és méretezhető rendszer minden típusú és méretű épülethez igényre szabható. Felhasználható vészhelyzetekben és kényelmi alkalmazásokhoz, mint például nyilvános közlemények és háttérzene. A PA/VA rendszer, amelyet Cerberus PACE (Public Address and Controlled Evacuation – hangosító és evakuációs) néven hoznak forgalomba, többszörös redundanciát foglal magába, és elavult hangosító és evakuációs rendszerek (PA/VA rendszerek) fokozatos korszerűsítésére is alkalmas. Működtetés alatt valós idejű mérnöki támogatást nyújtanak a karbantartáshoz és a konfigurációs változtatásokhoz, a professzionális hangminőség és az alacsony késleltetési idő pedig zavarmentes kommunikációt tesz lehetővé.

A PA/VA rendszerek a biztonsági infrastruktúra fontos elemei a kereskedelmi és középületekben. Kritikus fontosságúak épületeken belül az emberek megszólításához vészhelyzet esetén és azonnali kimenekítésük érdekében. A Cerberus PACE lehetővé teszi az emberek hatékony kimenekítését az épületekből előre rögzített evakuálási üzenetek segítségével, amelyek kezdeményezhetők a tűzvédelmi rendszer által, manuálisan vagy bármely más vészhelyzeti rendszer által. A tűzvédelmi beavatkozó eszközön keresztül a mentésben résztvevők élőben tudnak közzétenni közleményeket az egész épületben, vagy csak a manuálisan kiválasztott zónákban. Magas épületek esetében, ahol korlátozott kapacitású lépcsőházakat használnak menekülési útvonalként, szakaszos evakuálás is alkalmazható. A rendszer csatlakoztatható a Siemens bármely tűzjelző rendszeréhez, vagy harmadik fél rendszeréhez, amely kompatibilis I/O interfésszel rendelkezik.

A biztonság szempontjából kritikus rendszereknek, mint az evakuációs hangrendszerek, maximális megbízhatóságot kell garantálniuk. A Siemens új Cerberus PACE PA/VA rendszere teljesen megfelel az EN 54-16 szabványnak, és az európai országok helyi előírásainak. A hálózat redundánssá tehető az EN 54-16 szabvány szerinti egyhurkos hálózati topológia kéthurkos vagy dupla-fa topológiára bővítésével és ezek kombinációjával, ami erőművekben lehet követelmény. A hangsugárzók rendelkezésre állásának biztosítása érdekében a 100 V-os hurokleválasztók rövidzárlat esetén működésbe lépnek és az ún. EOL modulok jelzik a hibákat.
 
A Cerberus PACE kiváló hangminőséggel és alacsony hangkésleltetéssel rendelkezik a hangosító rendszer olyan kényelmi alkalmazásainak elősegítése érdekében, mint élő közlemények középületekben, hirdetések üzletközpontokban vagy háttérzene. Ezek a teljesítmények optimális érthetőséget és hangminőséget biztosítanak az épület bármely részében. Vészhelyzet esetén az evakuációs hangrendszer felülírja az esetleges kényelmi alkalmazásokat, így a rendszer mind a napi üzleti tevékenységekben, mind vészhelyzetekben használható.
 
A moduláris és méretezhető Cerberus PACE rendszer a komponensek teljes skáláját kínálja a vezérlőpanelektől, bemondóállomásoktól és a digitális audiomátrixtól a hálózati kapcsolókig, tápegységekig és akkumulátorokig. Ezáltal rugalmasságot tesz lehetővé a méret és a redundanciaszint tekintetében, így minden igényt kielégít. Emiatt a PA/VA rendszer megfelel a repülőterek és pályaudvarok, üzletközpontok, stadionok, szállodák, iskolák és egyetemek követelményeinek. Az alkalmazások köre magában foglalja az ipari létesítményeket és erőműveket, valamint a magas épületeket, amelyekre különösen szigorú követelmények vonatkoznak.

Valamennyi komponens kényelmes telepítése és kezelése érdekében a Cerberus PACE tartozéka az e célt szolgáló konfigurációs szoftver és a valós idejű mérnöki támogatás. A rendszer éles üzemben, működés közben konfigurálható anélkül, hogy bármilyen fennakadást okozna. Nem szükséges leállítani a rendszert karbantartás vagy a konfiguráció megváltoztatása céljából. A Cerberus PACE karbantartás és kényelmi alkalmazás céljából távoli hozzáféréssel is vezérelhető.
 
A régi PA/VA rendszerek, amelyek elavult szabványok szerint készültek, fokozatosan korszerűsíthetők az örökölt hangszóróvonali struktúrák, köztük a hangszórók megőrzésével, hogy megfeleljenek az EN 54-16 szabványnak. Az intelligens EOL-modulok telepítésével a múltbeli befektetések megőrizhetők. Második lépésként rugalmasabb és korszerűbb vonali struktúrák, és azoknak megfelelő hangszórók kerülnek telepítésre.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: