Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens és a Solarkiosk egyesíti erőit, hogy mikrogrid megoldásokkal áramot adjon Afrikának

2018.07.06

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens és a SOLARKIOSK egyetműködési megállapodást írt alá június 20-án az Intersolar szakkiállításon.


A két vállalat egyetért abban, hogy egyesíteniük kell az erőiket annak érdekében, hogy a SOLARKIOSK tiszta energiájával táplált helyi vállalkozások bővítéséket eszközöljenek Afrika villamos árammal nem rendelkező részein. A SOLARKIOSK több mint 250 projektet valósított meg tizenkét országban, amelyek mintegy 5 millió embert szolgálnak. A SOLARKIOSK napenergiával működő E-HUBB egy vidéki, hálózattól független falu központi üzleti eleme, amely olyan kiskereskedelmi és energiával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt, mint a töltés (mobiltelefonok, akkumulátorok, világítás), internetkapcsolat, termékek és gyógyszerek hűtése, víztisztítás, másolás, nyomtatás vagy szkennelés, pénzügyi integrációs szolgáltatások, valamint híradás és szórakoztatás a helyi közösségek számára.

Az első közös projektben a Siemens egy mikrogrid gateway-t fog megvalósítani, amely adatokat gyűjt a SOLARKIOSK meglévő energiarendszereiből és a kiskereskedelmi vállalkozásokból, és lehetővé teszi az E-HUBB távvezérlését, ezáltal javítva a szolgáltatást, az energiafelhasználást és az olyan műveleteket, mint például a szállítási lánc kezelése. A gateway azokhoz az alkalmazásokhoz fog kapcsolódni, amelyek a Siemens nagymértékben méretezhető EnergyIP intelligens hálózati alkalmazási platformján futnak, amelyet a MindSphere – a Siemens felhőalapú, nyílt Internet of Things (IoT) operációs rendszere – táplál majd. Egy következő lépésben a vállalatok a mikrogrid felhőalapú alkalmazásait és a kapcsolódó megoldást a különböző érdekeltek igényeihez alakítják. Ezen kívül a SOLARKIOSK mérlegelni fogja az elektromos berendezések további iparosítását, valamint a megoldás bővítését olyan Siemens berendezésekkel, mint például a helyi mikrogrid-vezérlés vagy kis akkumulátorok/inverterkészletek.

A Siemens MindSphere által táplált mikrogrid alkalmazásaival a SOLARKIOSK javítani tudja majd az elektromos berendezések használhatóságát, és biztosítani tudja, hogy az energia felhasználása a leghatékonyabb legyen. Továbbá az elemzett adatok támogatást nyújtanak a SOLARKIOSK részére a leggazdaságosabb döntések meghozatalában a különböző szolgáltatási ajánlatok produktivitásának értékelése révén” – mondta el Ralf Christian, a Siemens Energiagazdálkodási Divíziójának vezérigazgatója. „Ha a B2B mikrogrid tovább növekszik, akkor még többet lehet tenni a begyűjtött adatokkal és a helyi vezérlési képességgel. Ez adja nekünk a motivációt egy közös alkotási megállapodáshoz annak érdekében, hogy meghatározzuk a következő rendszer-generációt, amely maximális értéket teremt valamennyi partner számára.

A SOLARKIOSK számára izgalmas, hogy a Siemensszel együtt fejleszthet szoftveralkalmazásokat és algoritmusokat. Ezáltal egyedülálló lehetőséget kapunk értékes energia és kereskedelmi adatok gyűjtésére, és így elemezhetjük az általunk ellátott különböző vállalkozásokra gyakorolt hatást az energia szempontjából, és fordítva. Az együttműködés finomítja majd kiskereskedelmi tevékenységünket és a B2B-ügyfeleknek szóló szolgáltatási kínálatunkat afrikai és globális hálózatunkban. Az a betekintés, amelyet ezzel a megközelítéssel nyerünk, lehetővé teszi a SOLARKIOSK számára, hogy a következő szintre lépjen az elérni kívánt hatások és az üzleti célok tekintetében” – mondta Andreas Spieß, a SOLARKIOSK vezérigazgatója.

A projekthez a Siemens megfelelő és megbízható gateway-t fog szállítani és telepíteni a szükséges adatok összesítése céljából, és a távolból vezérli a terheléseket és a termelést a bevált EnergyIP segítségével. Világszerte számos EnergyIP alkalmazást használnak sikeresen évek óta. Ezek többek között mérő eszközök kezelésére és megosztott energiagazdálkodásra szolgáló alkalmazások, energiahatékonysági alkalmazások az energiaágazat és az ipar számára, valamint különböző adatelemző alkalmazások, mint például terhelés előrejelzése a hálózatban és rendszerveszteségek nyomon követése.

2016-ban a Siemens Stiftung és a SOLARKIOSK partnerségre lépett egy mobil kórház létrehozása céljából egy menekülteket befogadó közösség számára Jordániában. A klinika a SOLARKIOSK által fejlesztett önellátó E-HUBB-ból áll, amelyet a Siemens orvosi berendezéseivel szereltek fel, beleértve egy ultrahang- és hematológiai laboratóriumot. Áramellátását a tetőn lévő 8 kWp teljesítményű napelemek adják, emiatt teljesen önellátó. A klinika kicsi, rugalmas és moduláris egység, amely sok további helyszínre és funkcióra adaptálható.

Az Intersolar sajtócsomagja rendelkezésre áll a www.siemens.com/press/intersolar18 címen.

A mikrogrid-ről további információért kérjük, látogasson el a www.siemens.com/microgrids weboldalra.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: