Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Healthineers új Cios Alpha mobil C-íves berendezése pontosabb műtéti beavatkozást tesz lehetővé

2018.06.22

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Healthineers az idei Charing Cross Nemzetközi Szimpóziumon mutatja be a Cios Alpha1 elnevezésű új mobil C-íves berendezését, amit a vaszkuláris és endovaszkuláris eljárások során használnak.


A készülék új változata, mely első ízben tartalmaz beépített CMOS detektort, átdolgozott retina technológiával kerül forgalomba. Ez lehetővé teszi a különösen nagy felbontású és éles kontrasztú röntgenképek készítését, így igen nagy pontosság érhető el például az érsebészeti eljárások során. A Siemens Healthineers CARE (Combined Applications to Reduce Exposure: kombinált alkalmazások a besugárzás csökkentése érdekében) technológiáinak elérhetősége is azt eredményezi, hogy a sebészek minden egyes páciensnél egyedileg állíthatják be a dózist. Az átdolgozott rendszerkezelési koncepció, ahol olyan elemeket találunk, mint a vezeték nélküli lábkapcsoló2, megkönnyíti és meggyorsítja a műtőben zajló munkafolyamatokat, míg a rendszer baktérium-taszító felületének köszönhetően egyszerűbben teljesíthetők a higiéniai követelmények. A Siemens Healthineers digitális ökoszisztémájához3 létesített interfész segítségével a felhasználók kibővíthetik a mobil C-kar funkcióinak skáláját, az általuk választott további alkalmazásokkal kiegészítve a lehetőségek körét.

A precíziós orvoslás kiterjesztése a sebészetre részint azt eredményezi, hogy minden egyes páciensnél a lehető legnagyobb mértékben személyre kell szabni a kórmegállapítással és a kezeléssel kapcsolatos döntéseket" - jelentette ki Peter Seitz, a Siemens Healthineers sebészeti részlegének vezetője. “A Cios Alpha esetén alkalmazott új technológiákat úgy tervezték, hogy segítségükkel ügyfeleink a legmegfelelőbb kezelést biztosíthassák minden egyes beteg esetén a lehető legrészletesebb képalkotással és a lehető legalacsonyabb besugárzási dózissal, a jobb eredmények elérése érdekében."

A képvezérelt kezelési eljárásoknál a dózis csökkentése gyakran azt eredményezi, hogy nem megfelelő a képminőség. Másrészt nagy dózist alkalmazva jobb a kép minősége, de az emelt dózis egészségügyi kockázatot jelent a beteg, a sebész és más alkalmazottak számára.4 Ezért az új Cios Alpha számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek segítségével csökkenthető a dózis a lehető legjobb képminőség fenntartása mellett. Míg a Siemens Healthineers különféle CARE technológiáival a kezelést végző orvos a lehető legalacsonyabb dózist állíthatja be, az új képalkotási algoritmusok az új CMOS detektorral együtt biztosítják a kiváló képminőséget. Például a sebészeti eljárás során megfelelő dózisbeállítással kombinált, előre definiált vizsgálati profilok választhatók ki, és okos röntgenképernyők használatával pontosan irányítható a besugárzás helye. A páciensen lézersugár jelzések2 vezérlik a mobil C-kart a megfelelő pozícióba anélkül, hogy besugárzást alkalmaznának. Az intelligens áramellátás kezelő egység a rendszer tápellátását automatikusan az eljárás követelményeihez igazítja. Az aktív hűtőrendszer pedig a túlmelegedés ellen védi a berendezést, biztosítva az egyenletesen kiváló minőségű képet még az igen hosszú sebészeti beavatkozások során is.
 
Az új Cios Alpha támogatja a mobil C-karra kifejlesztett nyílt alkalmazásokat (CiosOpenApps), így a rendszer a Siemens Healthineers digitális ökoszisztémájába integrálható. A felhasználók közvetlenül a digitális ökoszisztéma webáruházból tudják kiválasztani és letölteni az alkalmazásokat anélkül, hogy további hardver eszközökbe kellene beruházniuk. A letöltést követően az adott alkalmazás azonnal használható a mobil C-karon, sőt még ingyen tesztelhető is maximum 90 napig. Az új mobil C-kar piaci bevezetéséhez rendelkezésre állnak a Pie Medical Imaging BV5 cég érsebészetben használható alkalmazásai, mint például a kvantitatív vaszkuláris elemzés céljára készült CAAS QVA. A Siemens Healthineers digitális ökoszisztémája állandóan fejlődik és növekszik, világszerte új lehetőségeket tárva fel az egészségügyi szolgáltatók előtt ahhoz, hogy a digitális kínálat termékeit hatékony módon vezessék be intézményeikben. A digitális ökoszisztéma webáruházban ajánlott termékek vagy felhő alapú, vagy helyileg telepített alkalmazások.

1 A Cios Alpha VA30 még fejlesztés alatt áll; az USA-ban nem értékesíthető. Jövőben elérhetősége nem garantálható.

2 Opcionális

3 A Siemens Healthineers digitális ökoszisztémája még fejlesztés alatt áll, és kereskedelmi forgalomban nem kapható az USA-ban és más országokban. A szolgáltatások esetleg még nem kaphatók kereskedelmi forgalomban minden országban szabályozási vagy egyéb indokok következtében. .

4 Lásd például Tamer El-Sayed, Ashish S. Patel, Jun S. Cho, James A. Kelly és mások: 2017. Besugárzás kiváltotta DNS károsodás endovaszkuláris aorta műtétet végzők esetén. Megjelent: 2017. december 19;136(25):2406-2416. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.117.029550. Elektronikus közzététel: 2017. október 20.

5 A Siemens nem szállítója, viszonteladója vagy hivatalos gyártója ezeknek a termékeknek. A termékkel kapcsolatos bármiféle igény vagy követelés a hivatalos gyártó kizárólagos felelősségi körébe tartozik. Továbbá a termékek kereskedelmi forgalomban esetleg még nem kaphatók minden országban. Kérjük, hogy a további tájékoztatás érdekében vegye fel a kapcsolatot a hivatalos gyártóval.

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: