Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

SEAT konferencia az emberi erőforrásoknál jelentkező jövőbeni kihívásokról

2018.06.11

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
A hétvégén a HRC International Group szervezésében a Barcelona melletti Sitgesben tartották a SEAT támogatásával létrejött európai konferenciát az emberi erőforrások aktuális kérdéseiről.


A konferencián 250 vezető vett részt, hogy megvitassák az emberi erőforrások területe előtt álló kihívásokat.  

A SEAT elnöke, Luca de Meo nyitó előadásában  arról beszélt, hogy a foglakoztatásnak különös figyelmet kell szentelni a  jelenlegi helyzetben, amikor a technológia hatása egyre fontosabbá válik. Hangsúlyozta, hogy az emberi erőforrások kulcsszerepet játszhatnak azáltal, hogy segíthetnek a vezetőknek és a szervezeteknek a technológia adaptálásban, az új foglalkoztatási modellekhez és karrier változásokhoz történő alkalmazkodásban, illetve előmozdíthatják a változásokat a társadalomban, a szabályozásban és a közéletben.

Luca de Meo azt is kiemelte, hogy az emberi erőforrások szakértői előtt álló kihívás az, hogy gyorsan azonosítsák a változást, és támaszkodjanak a belső tehetségekre a társadalmi és gazdasági siker elérése érdekében. A SEAT elnöke kifejtette, hogy „az emberek képesek alkalmazkodni, és miután szükség van a digitalizálásból eredő, a társadalmat és az üzleti tevékenységet átalakító kihívások kezelésére, alapvető fontosságú, hogy folyamatos képzést biztosítsunk annak érdekében, hogy az egyének elsajátítsák az új, piacképes tudást. Ezzel a megoldással a munkatársaknak és a vezetésnek is át kell alakulnia, vagyis a digitális feladatok elvégzésével foglalkozó szervezetből át kell térnie arra, hogy maga is digitalizált szervezetté váljék.

A  SEAT elnökének beszédét követően kerekasztal beszélgetést szerveztek a digitális átalakulás emberi erőforrásokra gyakorolt hatásáról, és az ebből az e területeken dolgozó vezetők számára eredő kihívásokról. A vitában részt vett a SEAT emberi erőforrásokért felelős alelnöke, Xavier Ros,  valamint jelen voltak az  EF Education First,  az Amrop, a  Seeliger & Conde ,  a Meliá Hotels International, a  Manpower Group és az Universum Global vezetői. Xavier Ros a digitális forradalom fontosságát emelte ki, mely új kihívásokat jelent minden vállalat számára, és különösen az autóiparban, ”miután  ez párhuzamosan három központi területet foglal magába: a technológiát, az üzleti modellt és az ügyfelekkel való kapcsolattartás módját.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; IT, informatika, digitális, elektronikus

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: