Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB a legátfogóbb napenergia-hasznosítási portfóliót mutatja be az "Intersolar 2018" szakkiállításon

2018.06.11

Forrás: ABB, Hírek
2018-06-11 - Az ABB több, a legfejlettebb technológiai színvonalat képviselő megoldása kerül majd reflektorfénybe a Münchenben, 2018. június 20-22. között megrendezésre kerülő “Intersolar Europe” szakkiállításon.


Az ABB folytatja portfóliója szélesítését, és erősíti globális piaci jelenlétét, hogy ezzel támogassa a napenergia biztonságosabb, tisztább és fenntarthatóbb termelését.

A legújabb megoldások a napenergiát hasznosító termékek legszélesebb választékát biztosítják az energiatermeléshez és a rendszerek kiépítéséhez, de magukba foglalják azokat a jövőbiztos energiatárolási megoldásokat is, amelyek a saját fogyasztás lakossági szektorban tapasztalható növekedését tudják hatékonyan kezelni.

Az ABB a napenergia-ágazatban a biztonság, a megbízhatóság és a jövedelmezőség javítására, illetve a teljes körű „sun-to-socket” megoldások szállítására törekszik. Giovanni Frassineti, az ABB szolár üzletág vezetője így nyilatkozott: „Az új termékek fejlesztésével, valamint a globális értékesítési- és szervizhálózatunk érett és fejlődő piacokon történő bővítésével hangsúlyozni kívánjuk a napenergia-hasznosítás iránti erős elkötelezettségünket, illetve gyorsítani akarjuk a technológiai innováció ütemét.

Büszkék vagyunk rá, hogy az “Intersolar 2018” -on, minden teljesítménytartományban innovatív, hálózatra-kapcsolódó és microgrid megoldásokat tudunk bemutatni a piac számára. Portfóliónk legújabb tagjai, így például a forradalmian új PSV-175 nagy teljesítményű string inverter és az ugyancsak új REACT 2 napenergia-tárolási megoldás, amelyek az ABBfree@home® és AC Wallbox EVLunic gyorstöltő rendszerbe integrálhatók, azt mutatják be, hogy miként hasznosíthatjuk a napenergiát napjainkban, illetve a jövőbeni energiaigények kielégítésére. Ezenfelül, az ABB AbilityTM platformunk által támogatott és az inverter-portfóliónkba beépített digitális képességek olyan jövőbiztos megoldásokat garantálnak, amelyekkel valóban fenntartható napenergia-hasznosító rendszerek építhetők ki.

Az ABB kiállítási standján (B2-es csarnok, 210-es stand) a szakmai közönség megtekintheti a PVS-175 típusú 1500 V egyenfeszültségű (1500 VDC) nagy teljesítményű string invertert, melyet elsősorban napelem parkokhoz fejlesztettünk ki. A kategóriájában a legnagyobb névleges teljesítménnyel rendelkező inverterrel az alacsonyabb AC-feszültségű rendszerekhez képest akár 50%-kal is növelhető a kimenő teljesítmény. A nagyon magasnak számító, 1,3 kW/kg teljesítménysűrűséget nyújtó termékkel maximalizálni lehet a teljes rendszer befektetési megtérülését.

Az “Év Terméke” kategóriában az új 1500V DC string invertert jelölték a rangos Intersolar díjra is.

Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat számot az ABB új REACT 2 energiatárolási megoldása is. A nagyfeszültségű, hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátort magába foglaló REACT 2 a lakossági rendszerek csoportjában a legnagyobb energiatárolási kapacitást biztosítja, maximális kapacitása eléri a 12 kWh-t. A REACT 2 az energiafelhasználás tekintetében akár 10%-kal is nagyobb hatékonyságot biztosít, mint az alacsonyabb feszültségű akkumulátoros megoldások, és ehhez a kedvező mutatóhoz még nagyobb mértékű költségmegtakarítás is társul. A moduláris kialakítású, más termékekkel, így például az ABB-free@home®-mal és AC Wallbox EVLunic gyorstöltővel rendszerbe illeszthető REACT 2 akár 90%-kal is csökkenti a lakóépület energiaköltségeit, de gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a napenergia-hasznosítását is.

A napenergia hasznosítására berendezkedő üzleti épületek számára a PVS-50/60 kínál ideális megoldást, amely segítségével egyszerűsíthető az üzemeltetés és a karbantartás, és ami különösen fontos, az inverter alkalmazásával optimalizálhatók a költségek. A PVS-50/60 esetében a vevőink kiaknázhatják a telepítési app által biztosított élvonalbeli kommunikáció és vezérlés előnyeit. Az app segítségével akár 70%-kal is csökkenthető az üzembe helyezési idő. Az alkalmazás a meglévő energiairányítási és ellenőrző rendszerekkel történő integráció céljából könnyen illeszthető harmadik fél készülékeihez is.

Az ABB a PVS inverter család választékát a költséghatékony, következő generációs, maximum 2091 kVA névleges teljesítményű PVS980-as központi inverterrel kívánja tovább bővíteni. Az új, 2019-ben forgalomba kerülő PVS980-as központi inverter kompakt, szabadtéri kialakítású házzal készül, amely lehetővé teszi, hogy az invertert a középfeszültségű részegységekkel együtt egy rendkívül költséghatékony, 40 lábas konténerbe lehessen beépíteni.

Az ABB standján látható lesz az új, kétirányú, maximum 2,3 MVA névleges teljesítményű PVS980-58BC inverter is, amelyet nagyméretű, hálózatra csatlakoztatott energiatárolási alkalmazásokhoz fejlesztettünk ki. A termék összehangolja a napelemes rendszerek és az energiatárolós rendszerek energiatermelést, a karbantartási- és szervizütemezésüket, és kiaknázzák az így kialakuló szinergikus hatásokat. A PVS980-58BC 4-negyedes hatásos és meddőteljesítmény támogatást kínál fejlett hálózattámogatási funkciókkal. Ennek köszönhetően a 1500 Vdc PVS980-58BC kiválóan alkalmas nagyfeszültségű akkumulátorcsoportokhoz, és jelentősen javítja az energiatárolási megoldások versenyképességét.

Végül, de nem utolsó sorban bemutatjuk az ABB Solar Care-t is. A Solar Care keretében egy évi fix általány díjas szervizszerződést kínálunk ügyfeleinknek, amely a napenergia-hasznosítási beruházás teljes élettartamára kellő védelmet nyújt számukra. Az ABB célzott szervizprogramja lehetővé teszi az ügyfeleink számára, hogy proaktív módon szabályozhassák a karbantartási költségeket. Az ügyfelek számára a rendszer kialakítása, valamint a támogatási igényük függvényében Expert és Pro megnevezés alatt két különböző szintű szerződést ajánlunk. A moduláris szervizcsomagokból felépülő szerződés akár 30 évig is biztosíthatja a szolár inverterek megbízható és tervezhető gondozást, hatékony szervizelését.

Az „Intersolar 2018” szakkiállításon az ABB a következő generációs „sun-to-socket” szoláris képességek térnyerését szolgáló új termékfejlesztéseivel, szolgáltatásaival és digitális kínálatával nagyon magasra teszi a lécet minden versenytársa számára. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a B2-es csarnokban található 210-es kiállító pavilonunkba.

Exkluzív Intersolar 2018 sajtó briefing

Az ABB Solar részlege “Intersolar Media Briefing” című sajtó briefingen és személyes beszélgetések keretében mutatja be a szakemberek számára az 1500 VDC nagy teljesítményű, kategóriájában a legnagyobb névleges teljesítménnyel rendelkező füzér invertert.

A tájékoztatón az ABB Solar-t Giovanni Frassineti, Alireza Mehrtash és Leonardo Botti fogják képviselni, akik mindenkit szívesen látnak a médianyilvános interjúkon, amelyek keretében megbeszélhetik a legújabb termékfejlesztéseket, megvitathatják, hogy a digitalizálás miként játszhat fontos szerepet a naperőművek következő generációjának alakításában, miként segíthetik a megújuló energiaforrások kezelését, illetve napirendre tűzik azt a kérdést is, hogy a termelő-fogyasztók miként növelik a keresletet a nagyobb szabályozást lehetővé tévő, intuitív energiatárolási opciók iránt.

Az ABB Solar Media Briefing helye és ideje:

Helye: B2 csarnok, 210-es stand
Időpontja: 2018. június 21., de. 11 óra (CET)
Házigazdák: Giovanni Frassineti, a Solar üzleti egység vezetője
Alireza Mehrtash, értékesítés és marketing vezető, Solar üzleti egység
Leonardo Botti, Product Management vezető, Solar üzleti egység

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: