Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Enlighted megvásárlásával a Siemens vezető szerepet tölt be az épületek digitalizálásában

2018.06.08

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Building Technologies divíziója megvásárolta a Szilícium-völgyben működő Enlighted Inc. társaságot, amely az épületekben alkalmazott intelligens IoT rendszerek egyik fő beszállítója, és az épületautomatizálási iparág sikeres szereplőjeként modern, digitális érzékelőrendszereket fejleszt.


A tranzakció lezárása 2018 harmadik negyedévében várható, a megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az Enlighted önálló társaságként, de Siemens Industry, Inc., leányvállalataként működik tovább.

Az Enlighted komoly szerepet játszik az intelligens épületek elterjedésében, az adatokra épülő, többérzékelős IoT platformok fejlesztésével” – mondta Matthias Rebellius, a Siemens Building Technologies divízió vezérigazgatója. „Ezzel az üzlettel bizonyítjuk az épületautomatizálási iparág digitalizációja iránti elkötelezettségünket.

Technológiai vezető szerepét az Enlighted az ipari ingatlanokhoz fejlesztett, világszínvonalú IoT platformnak köszönheti. A platform multifunkciós szenzorokat, elosztott számítások (distributed computing) módszert, saját hálózatot és szoftveralkalmazásokat használ. Az Enlighted platform szívét az intelligens szenzorok jelentik, amelyek biztonságosan továbbítják az adatokat a felhőbe. A platform alacsonyabb energiafogyasztást, jobb helykihasználást, jobb környezeti menedzsmentet és jobb eszközkihasználást tesz lehetővé.
 
A Siemensszel, mint globális partnerrel felgyorsulhat az innováció és az intelligens épületmegoldásaink átvétele nemzetközi szinten” – mondta Joe Costello, az Enlighted Inc. elnök-vezérigazgatója.

A szenzorok által gyűjtött információkat az Enlighted elemzi és vizualizálja az épület működtetési költségeinek csökkentése és a belső környezet színvonalának javítása érdekében. A szenzorok bármilyen világítótest foglalatban elhelyezhetők, másodpercenként 65 alkalommal gyűjtenek adatot a környezeti változásokról és a helyiségben tartózkodókról, és valós időben reagálnak a világítási és HVAC (fűtés, szellőztetés, légkondicionálás) igényekre. Egy intelligens világításkezelő alkalmazás alapján, az Enlighted platform és modern LED égők közös használatával akár 85 százalékkal is csökkenthetők a világítási költségek. Emellett a platform képes az épületen belül személyeket és eszközöket megkeresni, az emeletek és helyiségek foglaltságát elemezni. A Siemens megoldásaival együtt az Enlighted platform optimalizálja a HVAC rendszerek energiahatékonyságát.

Az épületek és az emberek közötti interakció kulcsfontosságú a termelékenység, energiahatékonyság és kényelem javításához. Megalakulása óta az Enlighted azzal foglalkozik, hogyan javítható az épületek hatékonysága és az épületekben dolgozó emberek termelékenysége. Az Enlighted intelligens, bármely foglalatban elhelyezhető, digitális érzékelőrendszeren alapuló IoT platformja kulcsfontosságú az épületautomatizálás továbbfejlesztése terén, mivel új szintre emeli az emberek és épületek közötti kommunikációt.

www.siemens.hu  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: