Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens a digitalizálási megoldásait kiterjeszti a feldolgozóiparra is

2018.06.01

Forrás: Siemens, Hírek
Az ipari ágazat digitális átalakulása teljes gőzzel folytatódik: a Digital Enterprise portfóliójával a Siemens teljesítette az Ipar 4.0 megvalósításának technikai előfeltételeit.


Ennek eredményeként mérettől és ágazattól függetlenül bármely vállalat azonnal a teljes értéktermelési láncban felhasználhatja a digital twin technológiát a versenyképességének hosszú távú növeléséhez. „A Digital Enterprise portfóliónkkal az ügyfeleink máris javulást érnek el a rugalmasság, a piacra kerülési idő, a hatékonyság és a minőség terén” - mondta Eckard Eberle, a Siemens folyamat-automatizálási üzleti egységének vezérigazgatója egy sajtóértekezleten Bécsben, Ausztriában. „Ezekkel a képességekkel sikeresen megbirkózhatnak néhány olyan kihívással, amellyel az ágazat jelenleg szembesül. A személyre szabott gyógyszerezés fokozódó jelentősége például a gyógyszeripari ágazaton belül erősíti az olyan digitális technológiák iránti igényeket, amelyek lehetővé teszik a kisebb sarzsok folyamatos, papírmunka mentes gyártását akár egyetlen tételnyi mennyiségben is.”

„Az új és innovatív autológ sejtterápiáknak köszönhetően, most először van kilátás arra, hogy a rákot meggyógyítsuk és ne csak kezeljük. Egyedi sarzsok ezreinek egyidejű gyártásához – amelyeknél minden egyes sarzs egyetlen betegtől származó és ugyanahhoz a beteghez visszakerülő sejtanyagon alapul – a gyártás, az adatkezelés és a szállítási lánc teljes logisztikája tekintetében új megoldásokra van szükség. A digitális technológiák és az intelligens, öntanító automatizálás biztosítja azokat az úttörő megoldásokat, amelyek lehetővé teszik ezeknek az új terápiáknak a széles körű kereskedelmi alkalmazását” - mondta Daniela Buchmayr, a GEA CEE GmbH Innovációs és Alkalmazás Fejlesztési üzletág igazgatója.

Az ARC elemzői úgy becsülik, hogy az operatív technológiai szoftverek piaca a feldolgozóiparban átlagosan évente hét százalékkal fog növekedni az elkövetkező öt évben. Ez különösen igaz a gyógyszeripar és a biotechnológia területén, amelyeknél ugyanebben az időszakban átlag feletti, körülbelül kilenc százalékos éves növekedésre számítanak.

Ezért a Siemens a feldolgozóipar digitalizálásának ösztönzése mellett kutatásokat végez és gyakorlati alkalmazásokat is keres a feldolgozóipar területén: a bécsi Living Lab for Process Industries például lehetővé teszi biotechnológiai gyártási folyamatok valós körülmények közötti igazolását. A legfontosabb tevékenységek között említhető a kutatások témáinak gyakorlatra összpontosító megvalósítási projektek vagy esettanulmányok formájában. Ezekben a tevékenységekben a Siemens ügyfelei és alkalmazottai is részt vesznek, például oktatás keretében. A Living Labs személyzete többek között azokat a lehetőségeket is kutatja, amelyeket a MindSphere felhő alapú nyílt IoT operációs rendszer kínál a feldolgozóipar ágazatainak. Ezáltal a gyártási folyamat során generált adatok biztonságosan tárolhatók a felhőben, illetve elemezhetők és felhasználhatók a rendszerek optimalizálására.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: