Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB piacra dobta a világ első digitálisan integrált teljesítménytranszformátorát

2018.06.04

Forrás: ABB, Hírek
2018-06-04 - Az ABB digitális platformjával (ABB AbilityTM) támogatott termékek átvezetik a transzformátorokat a digitalizált világba, javítják megbízhatóságukat és hatásfokukat


A 2018. évi Hannoveri Ipari Vásáron bemutatott ABB AbilityTM Power Transformer (teljesítménytranszformátor) (http://new.abb.com/products/transformers/power/abbabilitypowertransformer/) a világon az első digitális teljesítménytranszformátorokhoz tervezett integrált megoldás, amely alapvetően megváltoztatja a transzformátorokkal kapcsolatos fogalmainkat. Az ABB gyáraiból a jövőben kikerülő teljesítménytranszformátorok olyan digitális képességekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a berendezés legfontosabb paramétereinek valós idejű távellenőrzését és elemzését, aminek köszönhetően javul a megbízhatóság, és nő a hálózati eszközök és a villamosenergia-hálózatok kihasználtsága.

A transzformátor (https://new.abb.com/products/transformers/smart-transformers) egy digitális hub-bal van felszerelve, amely biztosítja a moduláris platformon elérhető okos eszközök plug-and-play képességeinek teljes körű elérését és maximális kiaknázását. A modularitásának és a skálázhatóságának köszönhetően a rendszer jövőbiztos, segítségével a felhasználók teljes körűen kézben tarthatják rendszereik digitális fejlesztését.

Az ABB AbilityTM transzformátormegoldás forradalmian új terméknek tekinthető. Amellett, hogy a helyi szinten döntéselőkészítő információkat nyújt, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy állomás és vállalat szinten a szoftveralkalmazások és a szolgáltatások teljes ökoszisztémájára támaszkodhassanak, köztük például az ABB AbilityTM Ellipse® Asset Performance Management System-re (eszközállapot-kezelő-rendszer) is” – nyilatkozta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divízió vezetője. „A hatékonyság javítása és a termékélettartam meghosszabbítása mellett, az új digitális képességgel rendelkező megoldás a megelőző funkcióknak köszönhetően fokozza a megbízhatóságot, és csökkenti az üzemzavarok esélyét.

Az ABB bejelentette továbbá, hogy piacra dobja az ABB AbilityTM TXplore szervizmegoldását is. A megoldás segítségével egy búvárrobot telepíthető, amely a transzformátor hűtőfolyadékába lemerülve hajtja végre a transzformátor ellenőrzését. A vezeték nélküli robot a hűtőfolyadékkal töltött transzformátorok minden szegletét átvizsgálja belülről. A transzformátor robottal végzett belső vizsgálata gyors, biztonságos és költséghatékony. A távkapcsolatnak köszönhetően a vizsgálat eredményei szinte valós időben megoszthatók a globális szakemberekkel. Az innovatív, a világon elsőnek számító módszerrel a személyzetet veszélyeztető kockázat szintjének csökkentésével javítható a biztonság, a korábban napokban mért vizsgálati idő néhány órára történő lecsökkentésével lerövidíthető az állásidő, a vizsgálat költsége pedig 50%-kal vagy még több is mérsékelhető.

Az ABB Hannoverben kiállította a piacra nem rég bevezetett ABB AbilityTM TXpertTM elosztóhálózati transzformátorát is (ABB AbilityTM TXpertTM distribution transformer), amely a világon az első digitális elosztó transzformátor. Az ABB AbilityTM platformra, illetve a döntéselőkészítő adatok biztosítása érdekében hálózatra kapcsolódó eszközökre épülő TXpert elemzett adatokat szolgáltat, amelyek segítségével maximalizálni lehet a biztonságot, optimalizálni lehet az üzemelést, és javítani lehet az eszközkezelés hatékonyságát. A termék az elosztó transzformátorok között először integrál érzékelési technológiát közvetlenül a transzformátorba, már a gyártási folyamat során, aminek köszönhetően nagyobb pontosságot képes garantálni.

A transzformátorok a villamosenergia-rendszer egyik legfontosabb elemeként feltranszformálják a generátorok feszültségét az átviteli hálózati szintre, majd a fogadó oldalon az alaphálózati szintről letranszformálják a feszültséget az elosztóhálózati feszültségszintre, mivel a fogyasztók vételezése középfeszültségen és kisfeszültségen történik. Szerepet játszanak az áramminőség fenntartásában és a teljesítményszabályozásban is.

Az ABB már az 1890-es években úttörő szerepet játszott a transzformátortechnológia fejlesztése terén. A vállalat azóta is a technológiafejlesztés élvonalában van, és időről időre jelentős újításokkal jelentkezik a piacon. Külön is említést érdemelnek az ABB nagy teljesítményű, 1,1 millió voltos HVDC és 1,2 millió voltos AC transzformátorai. A világ legnagyobb transzformátorgyártójának és a kapcsolódó szolgáltatások legnagyobb szállítójának számító ABB egyedülálló globális kiépített bázissal rendelkezik, széles termékportfóliója pedig a teljesítmény-, az elosztó- és egyéb speciális alkalmazású transzformátorok gazdag választékát foglalja magába. A globális piaci és technológia szerepet betöltő ABB kiemelt partnerként törekszik a közüzemi, az ipari és a kereskedelmi ügyfelei igényeit kielégíteni, és elősegíteni, hogy a vevői erősebb, intelligensebb és zöldebb villamosenergia-hálózatot építsenek ki.

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: