Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kiemelkedő árbevétel-bővüléssel és eredményességgel induló év

2018.05.16

Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport sikeres évkezdetet tudhat maga mögött 2018-ban: konszolidált árbevétele 12,4 milliárd forint volt, ami 17,5 százalékos növekedésnek felel meg a bázisidőszakkal összevetve, egyúttal az elmúlt évtized második legnagyobb csoportszintű értékesítési teljesítménye.


A kiváló pénzügyi eredmény és a kulcspiacok tartósnak ígérkező élénkülése támogatja a folyamatosan modernizálódó társaság üzleti lehetőségeinek kiszélesítését.

A Rába sikereinek egyik záloga a vevői igényekhez igazított termelés, amivel rugalmasan tudott reagálni 2018 első negyedévében az európai piacok növekedésére. A Futómű üzletág esetében kontinensünk országúti nehézgépjármű-piaca, míg a Jármű üzletágnál a hegesztett járműalváz-piac bizonyult árbevétel-húzó jelentőségűnek. A csoport mindhárom üzletága nyereséges üzemi eredménnyel járult hozzá a több mint duplájára növekvő operatív nyereséghez, amely 550 millió forintra rúgott, szemben a 2017 első negyedévében realizált 286 millió forinttal. Ez a bővülés egyúttal az eredményesség jelentős javulását is jelenti: az üzemi eredménnyel kalkulált ROS mutató 1,9 százalékpontos emelkedés mellett 4,4 százalékot ért el. Ezen túlmenően az EBITDA-szintű eredményességet is sikerrel növelte a Rába az idei év elején: az árbevételhez mért hatékonysági szint 2018 I. negyedévében 1,1 százalékpontos emelkedéssel 8,5 százalék volt, a megtermelt EBITDA nyereség meghaladta az 1 milliárd forintot.

A Rába az idei év első negyedévében is megőrizte stabil likviditási pozícióját. A nettó hitelállomány növekedését teljes mértékben a kontrollja alatt tartja a társaság, annak szintje továbbra sem éri el az iparágban szokásos mértéket. A nyereséges és hatékony operáció eredményeként az előző év azonos időszakához képest a saját tőke mértéke 8,1 százalékkal növekedett.

Az idei évet erős kezdéssel indította társaságunk, kiemelkedő forgalombővülés és eredményesség jellemezte a Rába Csoport működését. Növekvő európai kulcspiacaink mellett stabil pénzügyi hátterünk jelentősen bővíti üzletfejlesztési lehetőségeinket akár saját kezdeményezésű, akár partnereink bevonásával megvalósuló projektjellegű üzletek formájában.” – emelte ki Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: