Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bosch miskolci kéziszerszámgyára lett az Év Gyára

2018.05.16

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
¤ A vállalatot a 10 milliárd forint árbevétel feletti cégek versenyében találták a legjobbnak
¤ A Legjobb menedzsment folyamatok kategóriában szintén diadalmaskodott a Bosch


¤  Fejlesztési törekvéseit az Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal jutalmazták

Miskolc / Budapest – Az Év Gyára 2017 kitüntetéssel jutalmazták a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-t a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró cégek összetett versenyében az Év Gyára megmérettetés május 11-én lezajlott díjátadó ünnepségén. A miskolci gyárat ezenfelül a Legjobb menedzsment folyamatok címmel, fejlesztési törekvéseit pedig az idén először meghirdetett Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal jutalmazták. „Óriási elismerés ez a gyár minden munkatársának, nagyon büszkék vagyunk a díjakra. Úgy véljük, ezek a kitüntetések is azt igazolják vissza, hogy a Bosch kéziszerszámgyár által képviselt értékek, az irányvonal és a jövőkép a járható út a fejlesztés és a gyártás területén” – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója a díjak átvétele után.

A cégek idén harmadik alkalommal nevezhettek a Professional Publishing Hungary Kft. kiadásában megjelenő GyártásTrend technológiai magazin versenyén. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég kilenc kategóriában pályázhatott, az összetett Év Gyára díjat pedig az a vállalat vagy vállalkozás nyerhette el, amely több kategóriában is az esélyesek szűkített listájára került, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdetett a GyártásTrend: idén is külön osztottak Év Gyára díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek körében.

A legjobb menedzsmentfolyamatok kategória, amelyben szintén a Bosch diadalmaskodott, az adott üzem termelési és támogató folyamatainak hatékonyságát és eredményességét vizsgálta, valamint azt, hogy a részfolyamatok hogyan segítik a működés egészét. Ezenkívül a cégek indulhattak például a leginnovatívabb gyártó, a legjobb termelő vagy a legeredményesebb gyártástámogató vállalat címéért. Idén első alkalommal hirdették meg az Ipar 4.0 kategóriát, amelynek kidolgozásában és értékelésében az MTA Sztaki is együttműködött az iparági szereplőkből álló zsűrivel. Ebben a kategóriában a folyamatok automatizálását és digitalizálását, valamint a kinyert adatok elemzését és hasznosításának mértékét értékelték a zsűritagok.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű kéziszerszámgyár csaknem 2400 munkavállalót foglalkoztat. A Bosch Miskolcon színvonalas, jövőbemutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét. A termelés fejlesztését automatizálással érik el, folyamatos a gyártósorok hatékonyságának javítása és az anyagáramlás fejlesztése. Ezen erőfeszítések számos országos és nemzetközi elismerést hoztak már a gyár számára, többek között a Logisztikai Kiválósági díjat (2010, 2014), az European Logistics Award 2. Aranyérmes díját (Brüsszel), valamint a Shiiba Award, IIE award (USA) 3. helyezésért járó díjat.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. A cég idén ünnepli első magyarországi kirendeltsége megnyitásának 100 éves évfordulóját. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc leányvállalattal rendelkező vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2016-os üzleti évben a Bosch csoport teljes forgalma 1149 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2017. január 1-jén több, mint 14.200 munkatársat foglalkoztatott. A 2017-es magyarországi adatok 2018. május 31-től lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402.000 munkatársat foglalkoztat (2017. december 31-én) és 78,1 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások szállítása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch mintegy 64.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 125 telephelyen.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu , www.bosch.com  


NEWS ; Ipari hírek ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: