Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens felhő alapú elektromos hálózati adatkezelő rendszert szállít a BKW Csoportnak

2018.05.25

Forrás: Siemens, Hírek
A BKW Csoport az energiafogyasztási adatok kezeléséhez a Siemensszel kötött szerződést egy felhőalapú fogyasztásmérési adatkezelő rendszer telepítésére.


A BKW Csoport egy nemzetközi energiatermelő és elosztó vállalat, amelynek központja a svájci Bernben működik. Portfóliójában szerepel az energiatermelési, elosztási és környezetvédelmi projektekkel kapcsolatos tervezés és konzultáció, az épület automatizálási szolgáltatások integrálása, valamint az elektromos, távközlési, közlekedési és vízellátó hálózatok építése, javítása és karbantartása.

A svájci törvények már előírják az intelligens elektromos fogyasztásmérők felszerelését, emiatt az adatmennyiség, amelyet a BKW csoportnak fel kell dolgoznia, több mint 40 000-szeresére fog növekedni. A Siemens felhőalapú EnergyIP rendszere lehetővé teszi ennek a hatalmas adattömegnek az automatikus rögzítését és elemzését. Az Omnetric Csoporttal együttműködve a Siemens a rendszert „Software as a Service” (SaaS) megoldásként fogja megvalósítani, integrálni és üzemeltetni.

A BKW Csoport és a Siemens, mint a felhőalapú megoldás szállítói közötti partneri kapcsolat fontos az intelligens energiaelosztó rendszerek jövője szempontjából. Svájc energiastratégiájának a gyakorlatba való átültetéséhez az energiatermelő és energiaelosztó vállalatoknak a hálózati alapú folyamataikat össze kell hangolniuk a piaci partnerek számtalan technikai és kereskedelmi interfészével. A hatalmas mennyiségű adat kezeléséhez és a decentralizált energiamegoldások beépítéséhez hosszútávon átfogó irányváltásra lesz szükség a hálózati alapú folyamatoknál. A BKW Csoport ezért az elektromos hálózati adatkezelő rendszerében a folyamatok teljes digitalizálása és automatizálása mellett döntött. Ezzel megteremti az alapokat ahhoz, hogy az intelligens fogyasztásmérők bevezetését hatékonyan lehessen végrehajtani és így szerves része legyen Svájc 2050-ig szóló energiastratégiájának.

A BKW a Siemensszel és az Omnetric Csoporttal kötött szerződése értelmében egy együttműködés keretein belül 2019 elejéig bevezeti a felhőalapú EnergyIP fogyasztásmérési adatkezelő rendszerét. Ez a rendszer jelenti a választ a BKW megbízhatógát az adatbiztonsággal kapcsolatban, valamint a nagy tömegű adatok digitális alapú, automatizált feldolgozásával kapcsolatos igényeire. A világ számos pontján évek óta sok EnergyIP alkalmazást használnak sikeresen, ezek között az alkalmazások között említhetők a fogyasztásmérők adatait kezelő alkalmazások, valamint a decentralizált energiagazdálkodási, illetve energiahatékonysági alkalmazások az energia ágazat és iparág esetében, valamint számos adatelemző, például az elektromos hálózat terhelését előre jelző és a hálózati veszteségeket nyomon követő alkalmazás. Az elektromos hálózat kimaradásainak kezeléséhez, illetve az elosztóhálózati alállomások készülékeinek és rendszereinek kezeléséhez szintén elérhetők EnergyIP alkalmazások.

Technológiánk, az interneti energiához készült EnergyIP, amely számos díjat nyert vezető elemző cégektől, a BKW Csoport számára biztosítja az adataik és rendszereik átfogó, integrált áttekintését és leegyszerűsíti számukra az elemzési és döntéshozatali folyamatokat” - mondta Thomas Zimmermann, a Siemens energiagazdálkodási részlegének részeként működő Digitális Energiahálózati Üzleti Egység vezérigazgatója. „Az energiarendszerünk fejlődése folyamatos, az energiaipari közművek számára pedig az adatok jelentik az új nyersanyagot. Az innovatív IoT technológiák alapvető fontosságúak, ha az ügyfeleink kereskedelmi előnyökre kívánják átváltani az adataikat.

Az EnergyIP bevezetésével a BKW Csoport és a Siemens olyan partneri viszonyt létesít, amely nemcsak egy fogyasztásmérési adatkezelő rendszer megvalósítására irányul, hanem a megoldás tökéletesítésével hozzájárul a digitális átalakuláshoz az intelligens energiahálózatok területén.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: