Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bosch komolyan gondolja

2006.05.31

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
- 10 célegyetem ill. főiskola gondozása 6 magyar városban


- Bosch stand a BME Állásbörzéjén - 250 látogató négyzetméterenként
- A folytatódó Bosch kezdeményezések és tevékenységek állami elismerése

A Bosch 2003-2006 közötti 150 mió. eurós beruházási programja és az ebből fakadó álláslehetőségek nagy keresletet teremtettek a minőségi munkaerő iránt a Bosch telephelyein Hatvanban, Miskolcon, Egerben és Budapesten.
A folyamat gyorsítása érdekében a Bosch hat város 10 egyetemével és főiskolájával - köztük a Budapesti Műszaki Egyetemmel (BME) is - erősíti az együttműködését, kezdve a kutatási megbízásokkal, a gyakorlatokon és a diplomamunkákon és az állásbörzéken való részvételen keresztül egészen a tanszékek és laborok szponzorálásáig.

Így történhetett meg, hogy a BME április 26-27-i állásbörzéjét felkereső mintegy 8.000 látogató fele felkereste a Bosch standját. A végzősök látogatása a Bosch standon nemcsak a cégről szóló információk és a minden mennyiségben fellelhető állásajánlatok összegyűjtésére ad alkalmat, hanem pl. interjú formájában a későbbi munkahelyi vezetővel történő kapcsolatfelvételt is lehetővé teheti, de mindenféleképpen ismerkedési alkalom néhány leendő kollegával is. A kis Bosch stand a maga 16 négyzetméterével (sajnos az Egyetem nem tudott nagyobbat biztosítani, noha ez volt a legnagyobb méretű stand) nem bírta az érdeklődők rohamát, ezért a Bosch a közeli Hotel Gellértben pótrendezvényként az érintett magyar Bosch üzemek termékbemutatóját rendezte meg, amelyet 1.500 egyetemi hallgató keresett fel, hathatósan tehermentesítve ezzel a látogatók által elözönlött Bosch standot.

Magyarországon a Bosch képzési és letelepedési kezdeményezéseit az állam ismeri valamint díjakkal és oklevelekkel el is ismeri. 2005 december 15-én a magyarországi Bosch csoportot Mang Béla az Oktatási Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára az oktatás, a képzés, valamint a felnőttképzés terén kifejtett kezdeményezéseiért a Kármán Tódor Díjjal tüntette ki.
2006 március 28-án Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter a kutatás és fejlesztés kategóriájában a 2005. Év Befektetője díjat adta át a Bosch csoportnak. Ez a díj a magyarországi Bosch beruházások kutatási és fejlesztési aktivitásainak az elismerése.

A Bosch tovább folytatja kezdeményezéseit:

- a Budapest Műszaki Egyetemen Bosch labort rendez be,
- ösztönzi a szakmai gyakorlatokat és
- a diplomamunkákat,
- első doktorandus Budapesten,
- fejlesztési projektmunkák adása a Budapesti Műszaki Egyetemnek
- a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemmel kiszélesíti a szakmai gyakorlatokat (a gépjárműtechnika és az elektromos kéziszerszám kereskedelem marketingjének területén)
- kooperatív képzés a biztonságtechnika terén a Kandó Kálmán Főiskolával.
- a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen németnyelvű fakultánsának (DSG - Deutsche Studiengang) folyamatos támogatása

A Bosch csoport világszerte

A Bosch csoport gépjármű- és ipari technikai termékek, fogyasztási javak és épületgépészeti berendezések nemzetközileg vezető gyártója. A csoport mintegy 251.000 munkatársa a 2005-ös üzleti évben 41,5 milliárd eurós forgalmat ért el. Elődjét, a „Finommechanikai és elektrotechnikai műhelyt” 1886- ban alapította Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban. A mai Bosch csoporthoz olyan gyártó-, forgalmazó- és vevőszolgálati hálózat tartozik, amelynek több mint 280 leányvállalata és 12 ezret meghaladó vevőszolgálati üzeme van több mint 140 országban.

A Bosch csoport társaságjogi struktúrája biztosítja a csoport pénzügyi függetlenségét és vállalkozói önállóságát. Lehetővé teszi a vállalat számára azt, hogy jelentős mértékben fektessen be a jövő biztosításába és a cég alapítójának szellemében eleget tegyen társadalmi felelősségének. A Robert Bosch GmbH 92 százalékát a közhasznú Robert Bosch Stiftung birtokolja. A vállalkozói társasági tag szerepét a Robert Bosch Industrietreuhand KG tölti be

A Bosch csoport Magyarországon

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára jelentős vállalat-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Ma 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon. A Bosch 2003-2006 közötti beruházási programjának keretében összesen 150 mio. €-t fektet be és a munkatársak száma 2006-ra 6280 főre nőtt. A magyarországi Bosch munkatársak tevékenysége ma a fejlesztéstől a termelésen át a magyarországi, szerbiai, horvátországi, boszniai és szlovéniai értékesítésig terjed. 2005-ben a Bosch csoport magyarországi forgalma 763 mio € volt.

www.bosch.hu                


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BME ; - Bosch ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: