Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens először szállít SGT-800 gázturbinákat Panamába

2018.05.18

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens megkapta első megrendelését Panamából, aminek a tárgya hat SGT-800 gázturbina leszállítása. A teljes erőmű megépítéséért felelős kínai fővállalkozó, a Shanghai Electric Group Co. Ltd, a végfelhasználó pedig a Martano, Inc. független energiatermelő cég.


Egy rugalmas, kombinált ciklusú erőmű részeként az ipari gázturbinák - kiegészítve egy gőzturbinával - körülbelül 440 megawatt energiát fognak termelni, amik mintegy 1,9 millió panamai lakos energiaszükségletét lesznek képesek fedezni.

A Siemens által leszállítandó termékek között található egy többtengelyes konfigurációjú erőműblokk, mely hat darab, egyben emelhető csomagolású SGT-800 ipari gázturbinából, hat gázturbina generátorból, egy SST-600 ipari gőzturbinából, egy SGen6-100A-2P gőzturbina generátorból, hat VOTSG hőhasznosító kazánból, valamint a gázturbinák Simatic PCS7 vezérlőrendszeréből és a gőzturbina SPPA-T3000 vezérlőrendszeréből áll. Az új erőművet a Karib-tenger partján, Colón tengeri kikötőváros közelében építik, üzemeltetéséhez pedig cseppfolyósított földgázt (LNG) használnak. A részleges terhelésű üzemben elért magas hatásfoknak, valamint a működés nagyfokú rugalmasságának köszönhetően az új kombinált ciklusú erőmű optimális módon tudja majd kiegészíteni a megújuló forrásokból származó, ingadozó szintű energiát. Ily módon segíti a panamai kormány terveinek megvalósítását, melyek között szerepel a szél- és napenergia fokozott hasznosítása, valamint a megújuló források hányadának 70 százalékra növelése az energia összetételben.

"Ez a jelentős értékesítési siker nemcsak azt jelenti, hogy megvalósíthatjuk az első projektünket Panamában, hanem eddigi sikertörténetünk szisztematikus folytatása is Latin-Amerikában, ahol így tovább növelhetjük a piaci részesedésünket" - jelentette ki Jose Aparicio, aki a Siemens Power and Gas divízióján belül a latin-amerikai értékesítésekért felelős terület alelnöke. "Colón energiatermelő szigetének terveit a panamai energiahálózat mélyreható elemzése alapján dolgoztuk ki. Ennek eredménye egy olyan erőmű, melynek valamennyi terhelési tartományban maximális a hatásfoka, és a már jól bevált gázturbina technológiának köszönhetően a lehető legnagyobb a rendelkezésre állása."

Az tervek szerint az erőműblokk üzembe helyezésére 2020 őszén kerül sor.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: