Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

MindSphere World a Hannoveri Vásáron: sikeres bemutatkozás a kereskedelmi vásáron és a taglétszám gyors növekedése

2018.05.18

Forrás: Siemens, Hírek
Az idei Hannoveri Vásáron hangos siker kísérte a "MindSphere World" nevű felhasználói szervezet első nyilvános szereplését a Siemens pavilonjában.


A társulás jelen levő tagjai, például a Festo és az Eisenmann új MindSphere alapú Internet of Things (IoT) megoldásokat és alkalmazásokat mutattak be az érdeklődő tömeg számára.

Annak ellenére, hogy a közelmúltban, 2018 januárjában alapították a MindSphere World nevű közösséget, létszáma már most is rendkívül gyorsan növekszik, a hivatalosan nyilvántartásba vett tagok között van a Balluff GmbH, EOS GmbH, iba AG, Haas Schleifmaschinen GmbH, XITASO GmbH és még több, az innovációk terén élenjáró vállalkozás, és további 20 jelentkező felvételi kérelmének elbírálása van folyamatban. A nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos tervek következő lépéseként a társulás egy hasonló MindSphere felhasználói szervezetet készül létrehozni Olaszországban az elkövetkező hetek során.

Jan Mrosik, a MindSphere World igazgatótanácsának elnöke és a Siemens Digital Factory divíziójának igazgatója így nyilatkozott: "Örülünk, hogy az ipar minden területén gyorsan nő a MindSphere World tagok száma. Ez a dinamikus bővülés bizonyítja, milyen óriási az érdeklődés az IoT megoldások iránt az ipar összes szektorában, ennek hatására pedig még gyorsabbá válik a MindSphere ökoszisztéma világméretű terjedése."

A tagok abban sem kételkednek, hogy a MindSphere World bemutatása Hannoverben pozitív hajtóerőt jelent mind a szervezet, mind az egyes vállalatok számára.

"A globális gépjárműgyártó hálózatok festőüzemeiben megvalósuló, együttműködő tanulással kapcsolatos felhasználási példánk sok látogatót meggyőzött arról, hogy az Ipar 4.0 megoldásai már megvalósíthatóak és jelenleg is valódi hozzáadott értéket kínálnak a felhasználók számára. Többek között a korábbinál jobban és rugalmasabb módon használhatók az üzemek, és olyan összevethető adatok állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik az előrejelző karbantartást" - mondta Bruno Geiger, a MindSphere World igazgatótanácsának tagja és az Eisenmann egyik vezetője (COP/CTO).

"Az IoT megoldások fejlesztésének sikere attól függ, mennyire nyitottak az ipar különböző szektoraiban tevékenykedő, különféle méretű vállalatok és kutatóintézetek, segítik-e a közös munkán alapuló ötleteket, és van-e párbeszéd a résztvevők között. A kereskedelmi vásáron zajló számos eredményes megbeszélés közül a csúcspontot a Siemens pavilonban szervezett 'MindSphere Open Space Challenge' jelentette számunkra. A kihívást elfogadva a Manchesteri Egyetem tehetséges fiatal kutatóinak egy csoportja sokat ígérő, alacsony költségű megoldást dolgozott ki pneumatikus rendszerek optimalizálására az adatok elemzése alapján" - közölte Andreas Oroszi, aki a MindSphere World igazgatótanácsának tagja és a Festo Digital Business alelnöke.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: