Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bosch a második legvonzóbb vállalat a műszaki hallgatók körében

2009.02.11

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
„Idén is támogatjuk a hazai felsőoktatást“


A Bosch csoport több mint 500 milliót fektetett a mérnökképzésbe 2008-ban

A magyarországi Bosch a második legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében – ez derült ki az AIESEC diákszervezet és a Develor személyzeti tanácsadó által végzett friss felméréséből.

„A Bosch hosszú távú stratégiája „ért be“ a Legvonzóbb Vállalat Díj második helyezésének elnyerésével, hiszen vállalatcsoportunk évek óta kiemelt figyelmet és jelentős összegeket fordít a magas színvonalú mérnökképzés támogatására a magyar felsősoktatásban.“ – mondta el Thomas E. Beyer a magyarországi Bosch csoport vezetője a díjátadó esemény alkalmából. Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. Ügyvezető igazgatója emlékeztetett: Vállalatuk nemrég akciótervet kezdeményezett – együttműködésben az Oktatási Minisztériummal, munkaadó vállalatokkal és oktatási intozményekkel – az innovatív területekre szakosodott mérnökoktatás további fejlesztésére. „A felmérés megerősítette törekvéseinket a piac és az oktatás közös fejlesztésében, ezért idén is támogatni fogjuk a hazai felsőoktatást“

Sokoldalú Bosch-jelenlét a felsőoktatásban

A magyarországi Bosch csoport évek óta kiemelten támogatja a magyarországi felsőoktatást és mérnökképzést: a vállalat 2005-ben önálló tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, ahol azóta mechatronikai mérnök-jelöltek tucatjait oktatják a leginnovatívabb környezetben; 2007-ben, a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött hosszú távú szerződés keretében, modern autóelektronikai labort adott át az intézményben; tavaly ezt egy újabb 75 milliós támogatással toldotta meg, illetve egy 274 milliós szerződés keretében a Dunaújvárosi Főiskolán is új tanlabort nyitott. A vállalat ezen kívül gyakornoki programokra, ösztöndíjakra, szakdolgozati konzultációkra, illetve TDK és PhD konzultációkra biztosít lehetőséget budapesti, hatvani és miskolci gyáraiban.

A szakemberek képzése a Bosch csoport Budapesti Fejlesztési Központja, a hatvani (Robert Bosch Elektronika Kft.) és a miskolci egységek (Robert Bosch Power Tool Kft. és Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.) támogatásával történik. „A tavalyi évben több mint 500 milliót fektettünk a felsőoktatásba, azaz magas színvonalú, több nyelvet beszélő fiatal mérnökök képzésébe“ – összegezte a vállalatcsoport magyarországi tevékenységét Thomas J. Schönenberg, a Robert Bosch Elektronika Kft. Ügyvezető igazgatója.

A Bosch csoport a gépjármű- és ipari technológia, fogyasztási cikkek és épület-technológia piacvezető nemzetközi gyártója. A 2008-as év előzetes számai alapján mintegy 282.000 munkatársa 45 milliárd euró forgalmat ért el. A Bosch csoport a Robert Bosch GmbH-t és annak 60 országban több mint 300 leány- és regionális vállalatát fogja át. Kereskedelmi és szolgáltató partnereink révén a Bosch közel 150 országban van jelen. Ez a világot átfogó fejlesztő, gyártó és értékesítő hálózat a további növekedés előfeltétele. A Bosch évente több mint három milliárd eurót költ kutatás-fejlesztésre és évente több mint 3000 szabadalmat jelent be világszerte.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH. tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH részvényeinek 92%-a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

www.bosch.hu                


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BME ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: