Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bosch 1 millió forint értékű biztonsági kamerákkal támogatja az Óbudai Egyetemet

2010.02.01

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A Robert Bosch Kft. 2010. január 28-án ünnepélyes keretek között adta át Biztonságtechnika üzletágának nagy értékű adományát a Műszaki Főiskola jogutódjaként létrejött Óbudai Egyetem számára.


A rendelkezésre bocsátott 14 darab kamera az első lépést jelenti a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar korszerű biztonságtechnikai rendszerének kiépítésében. Az egymillió forint értékű termékcsomag újabb mérföldkő a vállalatcsoport támogatási rendszerében, amelyet a Bosch évek óta működtet a mérnökképzés színvonalának emelése érdekében.

A most átadott biztonsági kamerák nemcsak az egyetem folyosóit pásztázzák majd, hanem az oktatásban is hasznos segítséget nyújtanak. „Iskolánk Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának laborjában a hallgatók az egyetemi órák keretében tanulmányozhatják a zárt láncú videorendszert, és ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb eszközök tervezésével, telepítésével, valamint üzemeltetésével. Szakembereinknek és legtehetségesebb diákjainknak pedig a kutató-fejlesztői tevékenység során jelent támogatást az eszközháttér” – mondta Dr. Horváth Sándor, a Kar dékánja.

„Úgy döntöttünk, hogy a karácsonyi ajándékozásra szánt összeget idén a szakmai utánpótlás támogatására fordítjuk. Azért választottuk az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát, mert több mint 15 éve folytatnak biztonságtechnikai mérnökképzést, és jól felszerelt biztonságtechnikai laborral rendelkeznek, ahol kiválóan tudják hasznosítani a berendezéseket. Az együttműködés azonban nem új keletű, korábbi szemináriumaikon a Bosch szakemberei többször is szerepeltek előadóként” – mondta Dr. Varsányi Pál, a Robert Bosch Kft. Biztonságtechnika üzletágának regionális értékesítési igazgatója. A vezető továbbá hangsúlyozta, hogy az egyetemmel folyamatos kapcsolatot szeretnének ápolni a még hatékonyabb együttműködés érdekében, és nyitottak a további hasonló lehetőségekre.

Sokoldalú Bosch támogatási rendszer a felsőoktatásban
A magyarországi Bosch csoport tavaly év végéig több mint 500 millió forintot fektetett a hazai felsőoktatásba, hogy szakmailag magas színvonalú, több nyelvet beszélő mérnököket képezzen. A támogatási rendszer azonban ennél jóval összetettebb, és több évvel ezelőttre nyúlik vissza. A vállalat 2005-ben önálló tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, ahol azóta mechatronikai mérnökjelöltek oktatása folyik a leginnovatívabb környezetben. 2007-ben a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött hosszú távú szerződés keretében a Bosch modern autóelektronikai labort adott át az intézményben, amit egy évvel később a villamos- és gépészmérnöki karok javára fordított 75 milliós újabb támogatással egészített ki, idén pedig EMC tanlabort avatott az iskolában. Ezenkívül 274 milliós szerződés keretében a Dunaújvárosi Főiskolán is új tanlabort nyitott, valamint megbízást adott egy intelligens kisautó kifejlesztésére a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János karának.

A Bosch Biztonságtechnika üzletágáról
A Bosch Security Systems innovatív, kiváló minőségű biztonságtechnikai és kommunikációs termékek elismert, világméretű gyártója. Páratlan termékválasztékával és integrált megoldásaival a legmodernebb technológiájú termékek és rendszerek teljes körét kínálja szabványos vagy testre szabott alkalmazásokhoz és projektekhez. Megrendelőik között van a Budapest Sportaréna, az Árkád Bevásárlóközpont, a METRO magyarországi áruházak, az Art’otel, a Népligeti buszpályaudvar, az Audi Motor Kft., a Chinoin Zrt., az Eastern Sugar Cukoripari Zrt., valamint a Zollner Kft. váci és szügyi telephelye.

Az Óbudai Egyetemről
Az Óbudai Egyetem 2010. január 1-jén kezdte meg működését a Budapesti Műszaki Főiskola, illetve jogelődjei: a Bánki Donát Műszaki Főiskola, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola és a Könnyűipari Műszaki Főiskola általános és teljes körű jogutódjaként. Az intézmény öt karán jelenleg több mint 12 ezer hallgató folytatja felsőfokú tanulmányait.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes adatok szerint gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 270.000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2009-es üzleti évben körülbelül 38 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő, több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch évente több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújt be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

www.bosch.hu                


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BME ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: