Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egyedülálló interaktív mérnök- játszótér

2010.10.07

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Bosch udvar a Schönherz Qpán


- Közel 1000 mérnökhallgató innovációs erőpróbája
- Bemutatkoznak a legújabb Bosch fejlesztések
- Személyre szabott karrier tanácsadás
- Először debütál Magyarországon az E-Bike

2010-ben együtt Qpázik a Schönherz Zoltán Kollégium és a magyarországi Bosch csoport, egy tavasszal aláírt nagy ívű támogatási szerződésnek köszönhetően. A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kétségtelenül a legtöbb embert megmozgató, az ország egyik legnagyobb egyetemi rendezvénye egy héten át több mint 2000 hallgatót mozgat meg; ahogy ők mondják: a Qpa egy mérnök számára nagyon jó kihívás, mert ez maga az élet. A több mint 3 évtizedes múlttal rendelkező, és a Schönherzesek nevéhez fűződő Qpa eseménysorozatának keretében a Bosch főtámogatásával a mai napon egyedülálló mérnök-játszótéren méri össze elméleti és gyakorlati tudását közel 1000 mérnökhallgató.

„Ahhoz, hogy valaki nyerjen, szükség van az egyén kreativitására, elszántságára, a csapat összefogására, együttműködésére, és kiváló kommunikációs képességére.” – mondta el Fluck Benedek, a Bosch csoport országos humán erőforrás igazgatója, majd hozzátette: „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hagyományos műfajok mellett az új kezdeményezéseket is támogassuk, (…) több éves törekvéseinknek köszönhetően mára a szakmai szervezetek és az oktatási intézmények egyaránt belátták, hogy egy szakképzett mérnöknek napjainkban mindenhez értenie kell, s ehhez elengedhetetlen, ahogy ők fogalmaznak: a folyamatos képben levés. Örülök, hogy a Bosch jelen van ilyen kezdeményezések születésénél.”

Electro Car Race, extrém versenyszámok, elektromos bringa
A csapatok futurisztikus járművek ügyességi versenyén, extrém vetélkedőkön, általuk kreált elektromos kisautók futamán is összemérhetik tudásukat. Az egyedülálló mérnök-játszótér próbára teszi az elméleti tudást és innovatív gondolkodást, felvonultatja a legfrissebb hazai és nemzetközi Bosch fejlesztéseket, személyre szabott karrier tanácsadással segíti a leendő pályakezdők szakmai orientációját. A Bosch udvar egyik legizgalmasabb vendége, a hazánkban először debütáló, egyedülálló hajtáslánccal rendelkező elektromos bringa, mely a Bosch és a Cannondale két éven át tartó együttműködésének eredménye.

„Már az együttműködés létrejöttének első pillanatában is közösen megfogalmazott célként rögzítettük, hogy az idei évben is egyesítjük erőinket, és közösen támogatjuk a fiatal mérnökgeneráció szakmai előmenetelét és a mérnöklét népszerűsítését. A Bosch által hirdetett értékeket és a támogatási stratégiánkat maximálisan képviselik az ilyen kezdeményezések, melyek az elméleti tudás mellett az életrevalóságot is próbára teszik.“ – nyilatkozta Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 275.000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2009-es üzleti évben 38,2 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő, több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch évente több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte mintegy 3800 szabadalmi kérelmet nyújt be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

www.bosch.hu                


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BME ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: