Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ipar színe-java a HUNGEXPO-n

2018.05.11

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
Idén május 15–18. között kerül megrendezésre az IPAR NAPJAI kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.


Ez évek óta a legnagyobb hazai rendezésű seregszemle, amelyen világmárkák, piacvezető és kis- és középvállalkozások, számos ipari területen tevékenykedő cég egy időben, egy helyen mutatkozhat be. A négy nap alatt rengeteg szakmai program és bemutató várja a látogatókat.

A tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is kiemelt téma az IPAR 4.0, napjaink kulcsfontosságú technológiai irányzata. Bemutatkoznak az elmúlt év újdonságai: az egymással összekapcsolható rendszerek, „smart” megoldások és azok a gépek, eszközök, berendezések, szolgáltatások, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen a komplex gyártási folyamat.

A látogatók itt találkozhatnak az automatizálás, a robotika, az anyagmozgatás, a gépgyártás, a fém- és műanyag megmunkálás, a beszállítóipar, vagy akár az energetikai háttéripar legújabb fejlesztéseivel.

A szakmai programok közül kiemelkedik a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform szervezésében, a már hagyományosan a kiállítás első napján rendezett szakmai tanácskozás, az Ipar 4.0 konferencia, amelynek középpontjában idén a kiber-fizikai rendszerek és az ipari IoT hálózatok állnak.

A meghívott előadók között olyan nemzetközileg is elismert szakemberek vannak, mint Günter Hörcher, a Fraunhofer Gyártási Automatizációs Intézet (Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA) kutatási igazgatója, Hans-Joerg Stotz, az SAP IoT stratégiáért felelős alelnöke, Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszékvezetője, Petri Liuha, az EIT Digital Industry vezetője, valamint a digitális iparág számos hazai képviselője. A konferencia előadóinak listáját és a teljes programot ITT találja:
http://iparnapjai.hu/hu/ngm-ipar-40-konferencia .

Ezúttal is lesz beszállítói fórum, amelynek szervezői idén a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a MAJOSZ.

A kiállítás szakmai programjai között lesz még a többi között 3D nyomtatás a sorozatgyártásban, körkép a hazai energetika helyzetéről, robotok és ipari digitalizáció mint a munkaerőhiány lehetséges megoldása, valamint intralogisztikai fejlesztések a magyar ipari cégeknél.

Bemutatkozik a Bay Zoltán Kutatóközpont, amely kiemelkedő kutatási projektjeinek eredményét hozza el a kiállításra. A központ az elmúlt években több hazai és nemzetközi projektben is részt vett, ahol gyártás- és közlekedéslogisztikai feladatokat oldott meg. A mostani programban nemzetközi és hazai példákon keresztül. Mutatják be az Ipar 4.0 és a Logisztika 4.0 legjobb megoldásait.

A kiállítás ideje alatt az érdeklődők megismerhetik az IFKA és az IVSZ által közösen koordinált „Ipar 4.0 Mintagyárak” kiemelt projekt ingyenes kkv-fejlesztési szolgáltatásait, felmérhetik cégük Ipar 4.0 fejlettségét, valamint jelentkezhetnek a programra. Jó példákon keresztül bemutatásra kerülnek a „középvállalati fejlesztési program (ún. HGC)” eredményei, és a középvállalatok itt is csatlakozhatnak a programhoz.

A teljes program ITT tekinthető meg:
http://iparnapjai.hu/hu/konferencia-programok

Újra TECHTOGETHER http://iparnapjai.hu/hu/techtogether-verseny az IPAR NAPJAI kiállításon: a felsőfokú mérnökhallgatók versenyét a Gépipari Tudományos Egyesület és az autopro.hu szervezi. Idén 8 felsőoktatási intézmény 18 csapata nevezett a versenyre, ami rekordnak számít. A hallgatói csapatok előzetesen megoldott tervezési feladatokkal érkeznek a versenyre. Az Ipar 4.0 témakörre fókuszáló feladatok megoldásán keresztül a verseny segíti a hallgatókat, hogy tudásuk alapos legyen gyorsan változó világunkban.

A kiállítás különlegessége lesz csütörtökön a Linde Anyagmozgatási Kft. által 10. alkalommal megrendezett Targonca Kupa. A versenyen az ország egész területéről érkező targoncakezelők mérhetik össze ügyességüket és tudásukat.  A tét nagy, hiszen az első 3 helyezett képviseli hazánkat a nemzetközi Targonca Kupán – melyet Németországban rendeznek szeptemberben. Az idei versenyre több mint kétszázan neveztek.

További információk a http://iparnapjai.hu/ weboldalon.

www.hungexpo.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: