Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Már több mint 300.000 munkavállaló részvénytulajdonos: a Siemens példamutató gyakorlata a tulajdonosi kultúra területén

2018.05.11

Forrás: Siemens, Hírek
Világszerte a Siemens alkalmazottak nyolcvan százaléka egyúttal Siemens részvényes is: a globális adatokat tekintve a vállalat 377.000 munkavállalójából mintegy 300.000 rendelkezik Siemens részvényekkel.


A cég azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra körülbelül 200.000 lesz az alkalmazotti részvényesek száma. Ezt az előirányzott értéket a vállalat már most túllépte annak ellenére, hogy 2018 januárjában a vállalati részvényeket birtokló alkalmazottak száma még csupán 186.000 volt.

A viszonylag hirtelen ugrás a Siemens Profit Sharing programban szétosztott részvények következménye. A rendszert 2015-ben léptették életbe azzal a céllal, hogy az arra jogosult, nem vezető beosztású alkalmazottak is részesedjenek a vállalat eredményeiből. A Siemens Profit Sharing lehetővé teszi, hogy egy különösen sikeres költségvetési évet követően a kollégákat ingyenes részvényekkel jutalmazzák. A részesedés nem igényel személyes befektetést az alkalmazottak részéről. 2015 óta összesen 400 millió eurót fizettek be a Siemens Profit Sharing alapba és most első ízben ezt az összeget osztották szét 102 országban, főként ingyenes részvények formájában.

"Szeretnénk lehetővé tenni valamennyi munkatársunk számára, hogy közvetlenül hozzájáruljon a Siemens sikereihez és a fenntartható fejlődéshez. Mivel világszerte minden Siemens alkalmazott kiveheti a részét a cég sikereiből, ezen a téren is lefektetjük a fenntartható gazdálkodás normáit. Büszke és boldog vagyok, hogy már több mint 300.000 alkalmazott egyúttal résztulajdonosa is a vállalatunknak. A részvények birtoklása tulajdonosi kultúránk szerves részét képezi" - jelentette ki Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója.

"Sajnos Németországban, főként más európai országokkal összehasonlítva a vállalati kultúrában még annyira nem elterjedt, hogy a cég egy része az alkalmazottak tulajdonában legyen, " - tette hozzá Kaeser. "Ennek oka részben az, hogy nagyon ritkán biztosítanak adómentességet. Ez kiváló lehetőséget kínál a törvényhozók számára a nyugdíj-előtakarékosság vonzó és fenntartható formáinak megvalósítására, lehetővé téve, hogy Németország előre lépjen és úttörő szerepet töltsön be Európában ezen a területen. Jobb keretfeltételekre és ösztönzőkre van szükség ahhoz, hogy a munkavállalói részvényprogram a hosszú távú jólét megteremtésének és a demográfiai szempontból megfelelő nyugdíj-előtakarékosságnak fő pillérévé váljon."

A Profit Sharing program mellett a Share Matching Plan globális részvényjuttatási programja képezi a vállalat sajáttőke kultúrájának alapját, amely a világ egyik legkiterjedtebb munkavállalói résztulajdonosi programja. Ez a részvényjuttatási program éves részletekben valósult meg 2008 óta.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: