Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Volkswagen a CEBIT számítástechnikai szakkiállításon: digitális szakértelem, a mobilitás jövője és egy világpremier

2018.05.02

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• Fórum és élményeket kínáló tér az érdeklődők és szakértők számára, startupcégeknek és a jövő szakembereinek


•  A Volkswagen Summit egy egésznapos konferencia, ahol a beszélgetőpartnerek a politikai és tudományos élet szereplői
•  Frank Witter, a konszern igazgatótanácsának a pénzügyek és az IT területeiért felelős tagja: „A munkatársaink digitális kompetenciái elengedhetetlenek az innovatív új termékekhez, szolgáltatásokhoz és a jövő új városi mobilitási koncepcióhoz

Hamburg/ Budapest, 2018. május 2. – Hálózatba kapcsolt járművek, automatizált vezetés, digitális járműtervezés, kvantumszámítógépek, mesterséges intelligencia vállalati környezetben, blokklánctechnika, telekocsi szolgáltatások, járműkonfigurátor a virtuális valóságban, felhasználói élmény élőben és egy világpremier – a Volkswagen-csoport a CEBIT 2018 számítástechnikai szakkiállítást az innovációk fesztiváljává avatja. A vállalat a Hannover városában rendezett vásáron 2018. június 11–15. között minden korábbinál nagyobb jelenlétet tervez. A Volkswagen-csoport kiállítási standján a digitalizáció és az IT szakértői átfogó betekintést nyújtanak a látogatóknak a mobilitás jövőjébe és a vállalat legújabb digitális megoldásaiba.

Frank Witter, a konszern igazgatótanácsának pénzügyek és az IT területeiért felelős tagja így foglalja össze: „A munkatársaink digitális kompetenciái elengedhetetlenek az innovatív új termékekhez, szolgáltatásokhoz és a jövő új városi mobilitási koncepcióhoz. A CEBIT számunkra ideális helyszín ahhoz, hogy a konszern és a márkáink innovációs erejét széles közönségnek megmutassuk. Ezenkívül ott – lényegében első kézből – mélyebb betekintést nyerhetünk a körülöttünk zajló dinamikus fejlődésbe.

Martin Hoffman, a Volkswagen konszernszintű IT-tevékenységért felelős vezető ezt hangsúlyozza ki: „A Volkswagen az élen járók között halad az összes digitális jövőtémában, sok területen szakértőink úttörő munkát folytatnak. A Volkswagen mobilitási vállalatban az IT és a digitalizáció a nemzetközi együttműködést, az izgalmas feladatokat, a legmodernebb technikákat és a gyors, kreatív csapatokban végzett agilis munkavégzést jelenti. Mindezt megélhetik majd nálunk a látogatók.

Johann Jungwirth, a Volkswagen-csoport digitalizációs igazgatója az alábbiakat emelte ki: „A Volkswagen-csoport digitális átalakulása azt jelenti, hogy a Volkswagen egy integrált hardver-, szoftver- és szolgáltatóvállalattá fejlődik, és a legjobb digitális felhasználói élményt kínálja a termékeiben, a mobilitási megoldásaiban és a szolgáltatásaiban. A CEBIT szakvásáron egy világpremierrel azt is megmutatjuk, miként fest majd a mobilitás jövője.

Rendkívül széleskörű digitális szakértelem
A Volkswagen-csoport a CEBIT kiállításon a Future Mobility csarnokban (a jövő mobilitása nevű, 25-ös csarnok) fórumot tart majd az érdeklődők és a szakemberek számára: izgalmas prezentációkkal és első osztályú kiállítási tárgyakkal, érdekfeszítő panelbeszélgetésekkel és előadásokkal. A témák és a különlegességek palettája rendkívül széles. A digitális járműtervezés új formáitól, a kvantumszámítógépeken és a blokkláncalapú kísérleti projekteken át egészen a vállalati környezetben alkalmazott mesterséges intelligenciáig és az európai nagyvárosok adatalapú közlekedésoptimalizációjáig terjed. Ezenkívül a standon egy világpremiert is ünnepel majd a Volkswagen.

Volkswagen Summit egésznapos konferencia a jövőről és annak miden vonatkozásáról
Június 12-én a Volkswagen a fentieken kívül a Volkswagen Summit egésznapos konferenciát is megrendezi a 27-es csarnokban. A fókuszált vitaindító beszédeken és előadásokon a vállalat szakértői párbeszédet indítanak a jövőről és annak minden vonatkozásáról – az egyéni és városi mobilitás jövőjéről, valamint az életterünk és munkakörnyezetünk jövőjéről.

Szintén a 27-es csarnokban találhatók majd meg a Volkswagen személyügyi marketing és a startup-együttműködések területeinek szakértői. Ők a jövendőbeli IT-szakértőkhöz és startupcégekhez szólnak célzottan a vállalaton belüli feladatok sokszínűségéről, a belépési, illetve együttműködési lehetőségekről.

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2017-ben 6,23 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Volkswagen ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Kvantum ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: