Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi R8 LMS nyerte a Blancpain GT sorozat Endurance versenyének szezonnyitóját

2018.05.02

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóinformáció
• A belga Audi Club Team WRT az első helyen zárt Monzában
• Elmar Grimm és a Car Collection Motorsport az élen a 24 órás versenysorozatban


•  Előzetes a WTCR – FIA Túraautó Világkupa második versenyhétvégéje előtt

Neuburg an der Donau /Budapest 2018. május 02. – A Monza és Navarra pályáin megszerzett dobogós helyezéseiknek köszönhetően két – különböző nemzetközi versenysorozatban szereplő - Audi Sport ügyfélcsapat és pilótáik is a legjobb helyekről várhatják a folytatást.

Audi R8 LMS GT3

Győzelem a szezonnyitó versenyen: a Blancpain GT sorozat Endurance versenyének nyitóhétvégéjén a forgatókönyvet mintha a belga Audi Club Team WRT csapatára írták volna. A két Audi Sport pilóta Christopher Mies és Dries Vanthoor és a privát versenyző Alex Riberas az öt versenyből álló sorozat első állomásán, Monzában végzett az első helyen. A Blancpain GT sorozat igen népes résztvevői létszámmal büszkélkedhet, az Audi R8 LMS összesen 52 versenytárssal méri össze tudását. A három órás verseny végén mindössze két másodperces előnnyel nyert a belga csapat, a verseny során pedig Dries Vanthoor teljesítette a leggyorsabb kört. A legjobb 10 között öt különböző márka képviselői végeztek.

Összesítésben szerzett második hely Navarrában: a 24 órás sorozat harmadik fordulójában a Car Collection csapata a szezon eddigi legjobb összesített eredményét érte el. Az észak-spanyolországi Navarrában rendezett 12 órás versenyen a Gustav Edelhoff, Max Edelhoff és Elmar Grimm felállással versenyző Audi R8 LMS legjobb amatőr csapatként összesítésben a második helyen végzett. Ennek megfelelően a sorozat európai értékelésében a Car Collection csapata továbbra is vezeti a csapatok mezőnyét, míg Elmar Grimm a pilóták versenyében áll az élen.

Két dobogós hely a szezon első versenyén: Andreas Schmidt a Spezial Tourenwagen Trophy túraautó bajnokságon két dobogós helyet szerzett a sorozat első helyszínén, Hockenheimben. A privát versenyzőként induló Schmidt egy Audi R8 LMS ultra volánja mögött végzett mindkét futamon kategóriájában a harmadik helyen.

Audi RS3 LMS (TCR)

Első és második hely a klub versenyen: az egyesült államokbeli NASA Western Endurance bajnokság klub sport sorozatában szereplő Audi RS 3 LMS egy első és egy második helyet gyűjtött be a kaliforniai Buttonwillow versenypályáján. A Road Shagger Racing csapat pilótái, Gavin Ernstone és Jon Morley ünnepelhettek a leintést követően, második helyen pedig a Strom Motorsports csapatából David Depillo és Brett Strom végzett.

Készülődés a magyar versenyhétvégére: a WTCR – FIA Túraautó Világkupa második versenyhétvégéjét április 28-29-én rendezték a Hungaroring pályáján. A három Audi Sport pilóta Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay és Frédéric Vervisch mellett a privát versenyzőként rajthoz álló Nathanaël Berthon, Denis Dupont és Aurélien Panis szállt versenybe mindhárom futamon a pontokért. A marokkói Marrakesh pályáján az első fordulóban szerzett győzelme után Vernay jelenlegi harmadik helyével a legjobb Audi RS 3 LMS pilóta. Emellett az Audi Sport Leopard Lukoil csapata a harmadik helyen áll az összesített eredménylistán. Gordon Shedden pedig – a négykarikás márkánál való első szereplése alkalmával – tizenkét pontot gyűjtött. Denis Dupont az első versenyen a 20. helyről rajtolva egészen a 13. pozícióig küzdötte előre magát. A Budapest melletti versenypálya 4,381 km hosszú aszfaltcsíkjával várta a hat Audi pilótát és versenytársaikat. Szombaton egy tizenkét körös versennyel indult a hétvége, amelyet vasárnap két további, egy tizenkét és egy tizenöt körös összecsapás követett.

A múlt hét programja:

Április 27-29., Virginia (Egyesült Államok) – Pirelli World Challenge GT-X, 3. és 4. forduló
Április 27-29., Virginia (Egyesült Államok) – Pirelli World Challenge TCR, 3. és 4. forduló
Április 27-29., Most (Csehország) – ADAC GT Masters, 3. és 4. forduló
Április 27-29., Most (Csehország) – ADAC TCR Németország, 3. és 4. forduló
Április 27-28., Dijon (Franciaország) – DMV GTC, 3. és 4. forduló
Április 28-29., Hungaroring (Magyarország), WTCR – FIA Túraautó Világkupa, 4., 5. és 6. forduló
Április 28-29., Most (Csehország), GT4 Közép-Európai Kupa, 1. és 2. forduló
Április 28-29., Sugo (Japán), Super Taikyu sorozat, 2. forduló
Április 28-29., Imola (Olaszország), Italian GT Bajnokság, 1. és 2. forduló
Április 28-29., Imola (Olaszország), TCR Olaszország, 1. és 2. forduló
Április 28-29., Imola (Olaszország), ASS TCR Swiss Trophy, 1. és 2. forduló

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen mintegy 1,878 millió Audi gépkocsiját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55.900 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2016-ös év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. Az Audi Hungaria több mint 12.000 munkatársat foglalkoztat Győrben.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - NASA ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: