Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A mobil robotok növelik a termelékenységet

2018.04.24

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A mobil robotok egyre nagyobb fontosságra tesznek szert a gyártás során. Rugalmasan bevethetők, önállóan mozognak a munkakörnyezetben, és képesek kéz a kézben együttműködni a dolgozóval.


A KMR iiwa a KUKA válasza ezekre az új követelményekre. A mobil segédeszköz különösen az elektronikai iparban, a fogyasztási cikkek ágazatában és a gépjárműiparban képes kifejezésre juttatni erősségeit.

A mobil KMR iiwa robot képes az ember és robot közötti együttműködésre

A KMR iiwa egy autonóm robotplatform, amelyre egy ember és robot közötti együttműködésre képes KUKA LBR iiwa van felszerelve. Az ember és robot közötti biztonságos együttműködésről a mobil platformban elhelyezett lézerszkennerek és a robot minden tengelyén elhelyezett csuklónyomaték-érzékelők gondoskodnak. További előny a felhasználó szempontjából: Az autonóm robotplatform egyetlen vezérlőrendszerrel kezelhető.

Autonóm robotplatform segíti a munkatársakat

A KMR iiwa teljesen önállóan mozog. Az üzemcsarnokon belül építészeti átalakításokra sincs szükség. Így a mobil robot alapvetően alkalmas az összes olyan szállítási feladatra, amelyet eddig túlnyomórészt emberek végeztek el. Emellett használható gépfelszereléshez, szerszámgépek szerszámcseréjéhez, laborautomatizáláshoz, eljárások összekapcsolásához a félvezetőiparban, vagy belső logisztikához pl. alkatrészeknek a szerelő gépsorhoz való szállításához is.

A KMR iiwa beviszi a gyárba az Ipar 4.0-t

Az autonóm robot intelligensebbé teszi a gyárat. A szabad, autonóm navigáció révén támogatja az intelligensen hálózatba kapcsolt automatizálási megoldásokat. Ezáltal képes rugalmasan reagálni a környezet vagy az elvégzendő feladat változásaira. Emellett hálózati csatlakozásának köszönhetően képes zökkenőmentesen bekapcsolódni a logisztikába és a gyártási folyamatokba. A KUKA most bevonja a KMR iiwa mobil robotot a sorozatgyártásba. Ezáltal az Ipar 4.0 egyre inkább valósággá válik.

KMR iiwa

Az autonóm KMR iiwa robot ember és robot közötti együttműködésre képes és mobil. Egy rendszerben egyesíti az érzékeny LBR iiwa könnyűépítésű robot előnyeit egy mobil és önálló platformmal.

LBR iiwa

Az LBR iiwa segítségével eltűnnek a munkatérből a védőkerítések, és ezáltal szabaddá válik az út az ember és robot közötti együttműködés előtt.

Ipar 4.0

A KUKA, mint az Ipar 4.0 vezető gondolkodója és úttörője jelentősen előmozdítja a digitális és a való világ összekapcsolását.

www.kuka-robotics.com      


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: