Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens elismerésben részesült a fogyatékkal élő munkavállalók jelentős mértékű alkalmazásáért

2018.05.04

Forrás: Siemens, Hírek
A vállalati kategóriában a Siemens nyerte el a németországi "Csökkent munkaképességűek alkalmazásáért" díjat a fogyatékkal élő alkalmazottak munkába állását elősegítő tevékenységéért.


A díj átadására a Berlinben rendezett ünnepség keretében került sor, melyen részt vett Hubertus Heil, német szövetségi munkaügyi és szociális miniszter is. A vállalkozásoknak a Német Szövetségi Munkaügyi Ügynökség, a Német Munkaadók Országos Szövetsége, a németországi Sokszínűségi Egyezmény (Charter of Diversity) és a Német Üzleti Fórum által adományozott díj célja az, hogy elismerésben részesítse azt a példamutató magatartást, melynek segítségével a csökkent munkaképességűek visszavezethetők a munka világába.

"A csökkent munkaképesség és a karrier nem egymást kölcsönösen kizáró fogalmak. Ezért elsődleges fontosságú kérdés számunkra, hogy elismerjük alkalmazottaink egyedi erősségeit. Ez kölcsönösen előnyös helyzetet teremt számunkra, ahol mindkét fél nyertes" - jelentette ki Janina Kugel, HR igazgató, a Siemens AG igazgatótanácsának tagja.

A Siemensnél a megváltozott munkaképességűek alkalmazása szerves része a vállalati kultúrának és a sokszínűséget támogató stratégiának, melybe ugyanúgy beletartoznak a munka világába visszavezető, jövőorientált képzési programok, mint a fogyatékkal élők számára is hozzáférhető munkahelyek előretekintő tervezése, különös tekintettel a digitalizációra és a gyorsan változó munkakörülményekre.

Már az a 2009-ben kötött integrációs megállapodás is, amit a vállalat vezetése, a Központi Üzemi Tanács és a fogyatékkal élők képviselőinek központi tanácsa kötött, magas elvárásokat tartalmazott: a munkahelyi feladatokat, a képesítéseket és a képzési programokat a csökkent munkaképességűek szempontjainak figyelembe vételével alakították át. A 2018. januárban létrejött, a fogyatékkal élők alkalmazását segítő új egyezményben kulcsfontosságú szerepet kapott a digitalizáció, ami elősegítheti a befogadó és hozzáférhető munkakörnyezet kialakítását. Az alkalmazások, támogató rendszerek, robottechnika, valamint a modern szoftver és hardver eszközök új lehetőségeket kínálnak a megváltozott munkaképességűek alkalmazására.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: