Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens black start technológiáját használják San Francisco villamosenergia hálózatának kritikus mentéseihez

2018.04.27

Forrás: Siemens, Hírek
A Denverben tartott IEEE T&D Konferencián a Siemens múlt héten jelentette be, hogy korszerűsített vezérlőrendszert helyezett üzembe a Trans Bay Cable (TBC) projekthez.


Ez egy moduláris többszintű konverter (MMC) topológiában, feszültség vezérlésű átalakító (VSC) technológiával megvalósított nagyfeszültségű egyenáramú (HVDC) átviteli rendszer. A projekt részét képezi a San Francisco-öböl alatt vezetett, 53 mérföld hosszú HVDC kábel. A korszerűsített rendszer segítségével a Trans Bay Cable társaság a Pittsburg területén létesített konverter állomásán keresztül visszaállíthatja a villamosenergia ellátást egy komoly hálózati problémát követően a San Francisco-félszigeten. Az USA-ban ez az első ilyen jellegű projekt.

Ez a black start képességként ismert jellemző lehetővé teszi, hogy akár 300 megawattnyi (MW) villamos energiával lássák el a várost közvetlenül az öböl alatt vezetett kábelen (Trans Bay Cable) keresztül, mialatt a hálózat többi részét helyreállítják. A black start képesség révén, amely nem igényli San Francisco helyi hálózatának működőképességét, megoldható a villamosenergia ellátás a város olyan kritikus infrastruktúrái esetén, mint például kórházak, tűzoltóállomások és sürgősségi központok.

"A TBC használatával bármely napon kielégíthető fél San Francisco energiaszükséglete, ezért rendkívül fontos, hogy ily módon megbízható és egyenletes villamosenergia ellátást tudunk nyújtani" - mondta Steven Powell, a Trans Bay Cable társaság képviselője. "Örömünkre szolgál, hogy ebben a projektben a Siemens működik közre műszaki partnerként. Az általuk kínált black start technológiával az ütemterv szerint és költségkereten belül korszerűsített rendszer lehetővé teszi a TBC számára, hogy vészhelyzet esetén is biztosítsa a kritikus fontosságú létesítmények energiaellátását."

"San Francisco városa és az itteni lakosok nagymértékben függnek a megbízható energiaszolgáltatástól. Ez még fontosabbá válik olyan vészhelyzetek esetén, mint földrengés vagy egyéb katasztrófák, amikor a kritikus rendszerek energiaellátása a legmagasabb prioritású feladat" - jelentette ki Mirko Düsel, aki az Átviteli Megoldások (Transmission Solutions) üzletág vezérigazgatója a Siemens Energy Management divízióján belül. "Azzal, hogy Siemens technológia használatával a vészhelyzetben szükséges energiát közvetlenül a városba továbbítjuk, a Trans Bay Cable új, black start képessége lehetővé teszi a kritikus létesítmények áramellátását a meglevő infrastruktúrával a nagy erőpróbát jelentő időszakokban."

A Siemens moduláris többszintű átalakítója  (MMC) a világon az első olyan berendezés, amit terhelőegységek használatával sikeresen teszteltek black start képesség szempontjából. Az új funkcionalitás a Trans Bay Cable céggel létesített partneri viszony kibővítése. A cég jelenleg a Siemens HVDC átalakító állomás rendszereit használja arra, hogy a San Francisco-öblön keresztül vezetett tenger alatti kábelen az East Bay területén létesített áramátalakító állomásról a San Francisco központjában található Potrero konverter állomásra továbbítsa az elektromos energiát. A tenger alatti kábelrendszer segítségével az öböl területén csökkenthető volt a túlterhelés és megbízhatóvá vált az energiaátvitel, ugyanakkor nem volt szükség további áramtermelő létesítmények építésére egy sűrűn lakott városközpontban.

A projekt keretében korszerűsített vezérlőrendszer üzembe helyezéséhez és teszteléséhez szükség volt a ComRent cégtől beszerzett és a Cupertino Electric, Inc. által telepített igen speciális terhelőegységekre.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: