Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

3 milliárdból bővíti raktárát a Bridgestone Tatabánya

2018.04.24

Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
Új létesítmény szolgálja ki az abroncsgyártó bővülő gyártókapacitását
Tatabánya, 2018. április 24. – Több mint 3 milliárd forint értékű beruházással új abroncsraktárat épít a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.


A 10.000 négyzetméter alapterületű létesítmény összesen 180.000 darab gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé, amellyel 600.000 abroncsra nő a cég teljes raktárkapacitása. Az új raktárépület építési munkálatai várhatóan az év végére fejeződnek be. A beruházás keretében a tatabányai telephelyén egy új öltözőépület is felépül és egy oktatóterem is kialakításra kerül, amellyel folyamatosan bővülő munkavállalói körének munka- és képzési körülményeit fejleszti a vállalat.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tavaly októberben avatta fel 85 milliárdos beruházással felépített második abroncsgyártó üzemét. A modern gyáregységben mesterséges intelligencia alapú, digitális gyártástechnológiával készülnek a kiváló minőségű, prémium gumiabroncsok.

Emiatt a vállalat két gyáregységében folyamatosan bővül a termelés volumene. Az idén várhatóan 5 millió, 2020-ban pedig már 7 millió abroncs készül majd a cég teljesen automatikus, digitális gyártósorain. A bővülő kapacitással párhuzamosan, folyamatosan nő az abroncsgyártó munkavállalói létszáma is, amely tavaly több mint 400 fővel, 1.100 főre emelkedett.

Folyamatos fejlesztésink eredményeként tatabányai üzemünk a Bridgestone Csoport egyik legkorszerűbb európai gyártásközpontjává válik a személygépkocsi és kisteherautó abroncsok gyártása terén” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya gyárigazgatója. „Örömteli feladat számunkra, hogy gyártástechnológiánk fejlődése okán raktárunk kapacitásait is bővíteni szükséges, annak érdekében, hogy európai ügyfeleink számára még jobb logisztikai szolgáltatást nyújthassunk” – tette hozzá az igazgató.

A Bridgestone Tatabánya raktárai jelenleg 420.000 darab gumiabroncs tárolására alkalmasak. Az új raktárépület felépítésével a telephelyen 600.000 darab abroncsra nő a raktározási és logisztikai kapacitás.

A több mint 3 milliárd forint értékű beruházás keretében nem csak raktár, de egy új, komfortosabb öltözőépület is felépül és kialakításra kerül egy jól felszerelt, 40 fő befogadására alkalmas oktatóterem is, ahol az újonnan belépő munkatársak betanítását, valamint a dolgozók belső továbbképzéseit végzi majd a vállalat.

Az építkezés az április 17-i alapkő letétellel vette kezdetét és várhatóan 2018. decemberében ér majd véget.

A Bridgestone-ról
A tokiói központú Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata. A vállalat rendkívül széles termékportfólióval rendelkezik. Termékköre 84%-át különböző gumiabroncsok alkotják, míg kínálatának fennmaradó 16%-át gépkocsik gumi alkatrészei, ipari gumitermékek, vegyszerek, illetve sporttermékek alkotják. Termékeit több mint 150 országban értékesítik.

A Bridgestone Europe-ról
A brüsszeli központú Bridgestone Europe (BSEU) a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió több mint 60 országában, összesen több mint 18.200 főt foglalkoztat, valamint 14 gumiabroncs és gumitermék gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft-ről
A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig napjainkban már több mint 1100-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gyárában elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebesség indexű, személyautó és terepjáró abroncsok készülnek, több mint 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2017-ban 53,1 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu   
www.premiercom.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Ingatlan, építőipar ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: