Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens felvásárolta a valós idejű helymeghatározó rendszerre kidolgozott megoldások technológiájának vezető cégét

2018.04.13

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens 2018. március 29-i hatállyal megszerezte az Agilion GmbH cég tulajdonjogát, melynek központja Chemnitz városában van. Az Agilion az ipari RTLS (valós idejű helymeghatározó) rendszerek vezető szállítója, melynek fő profilja a termelési, logisztikai és karbantartási alkalmazások.


A vállalat elismerten úttörő jellegű eredményeket ért el az UWB (ultraszéles) frekvenciasávban működő RTLS rendszerek területén. Ez a technológia igen pontos, néhány centiméteren belüli helymeghatározást tesz lehetővé, továbbá képes számos különféle eszköz nyomkövetésére, használata padig rendkívül megkönnyíti az üzembe helyezést. Az eszközökhöz vagy járművekhez hasonló tárgyak pontos, valós idejű helymeghatározása révén a gyártók optimalizálhatják termelésüket és logisztikai folyamataikat, így javíthatják a minőséget, valamint fokozhatják a termelékenységet és a rugalmasságot.

A Siemens megszerezte az Agilion GmbH vállalat tulajdonjogát, melynek központja Chemnitz városában van. Az Agilion az ipari RTLS (valós idejű helymeghatározó) rendszerek vezető szállítója, melynek fő profilja a termelési, logisztikai és karbantartási alkalmazások. Ez a technológia igen pontos, néhány centiméteren belüli helymeghatározást tesz lehetővé, továbbá képes számos különféle eszköz nyomkövetésére, használata padig rendkívül megkönnyíti az üzembe helyezést.

"Az Agilion megszerzésével azonnal képessé válunk valós idejű helymeghatározó megoldások nyújtására is. Ezzel jelentősen kibővül az ipari azonosításra szolgáló termékeink skálája, így digitális vállalati portfóliónk is" - mondta Herbert Wegmann, az Industrial Communication and Identification (ipari kommunikáció és azonosítás) üzletág vezetője. "Az RTLS nélkülözhetetlen, kulcsfontosságú technológia és újabb lépés a termelés rugalmas automatizálása felé vezető úton, hiszen például dinamikus önszervező gyártási koncepciókat kínál a nagy sorozatban előállított termékek szereléséhez. A valós idejű helymeghatározással lehetővé válik az együttműködő mobil robotok biztonságos és hatékony használata is."

"Az Agilion számára ez a felvásárlás a lehető legjobb lépés a hatékony és nagy pontosságú RTLS megoldások széles körű bevezetéséhez" - magyarázta Andreas Werner, az Agilion egyik igazgatója. "Közösen vezető pozícióra tehetünk szert a rugalmas automatizálási megoldások piacán, hiszen az Agilion RTLS-sel kapcsolatos szakértelmét ötvözzük azzal a tudással, amire a Siemens tett szert a digitalizáció és az automatizálás területén."

Az RTLS felhasználási lehetőségei felölelik a komplex környezetekben megvalósított alkalmazások széles skáláját. A gyártás során például lehetővé válik a termelési folyamat pontos felügyelete és átlátható lesz az anyagáramlás. Az RTLS használatával az eszközök helyére és állapotára vonatkozó valós idejű adatok alapján az érintett szereplők és logisztikai folyamatok hálózatba szervezhetők az értéklánc mentén. Így a felhasználók minden egyes termelési eszköz pozícióját folyamatosan és automatikus módon összehasonlíthatják a termék vagy a termelési környezet 3 dimenziós modelljével. A létrehozott "digitális iker" kiértékelése, és kombinálása más információkkal - például a MindSphere nyílt IoT operációs rendszer alkalmazásait használva - lehetővé teszi a termelési és logisztikai folyamatok dinamikus optimalizálását. Ennek eredményeként a folyamatok hatékonyabban vezérelhetők, az állásidők minimalizálhatók, és csökkenthető a hibák előfordulásának veszélye. Az RTLS alapján teljesen új munkafolyamok is kialakíthatók a termelés, az anyagáramlás vezérlés és a logisztika területén, például az automatikus irányítású járművek (AGV) vagy a mobil robotok vonatkozásában. A jól ismert ipari ügyfelek számára a világ számos pontján megvalósított referenciaprojektek bizonyítják az Agilion helymeghatározó rendszerének hatékonyságát és kiforrott voltát.

A körülbelül 60 főt foglalkoztató Agilion GmbH világszerte vezető pozícióra tett szert az ipar és a tömegközlekedési hálózatok számára kifejlesztett vállalati vezeték nélküli helymeghatározó megoldások technológiáját tekintve. Az alkalmazási területek közé tartozik az ipari beszállítói láncok, a járművek és a személyek nyomkövetése. A több mint 20 országban telepített mintegy 150 berendezésével az Agilion már több mint 10 éve segíti a vállalatokat az ipar valamennyi szektorában, valós idejű helymeghatározó (RTLS) megoldásokat kínálva a folyamatok optimalizálásához, valamint a vállalkozás hatékony irányításához. Az Agilion GmbH szervezetét a Process Industries and Drives divízió ipari kommunikáció és azonosítás üzletágába fogják integrálni.

A Hannoveri Vásáron az Agilion és a Siemens közös kínálata a 7. csarnok A23 pavilonjában, valamint a Siemens fő kiállítási területén, a 9. csarnok D35 pavilonjában lesz látható.

www.siemens.hu  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: