Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ismét a Scania nyerte el a Zöld Tehergépkocsi díjat

2018.04.03

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Egy Scania R 500 nyerte el jelentős fölénnyel az idei Zöld Tehergépkocsi díjat (Green Truck Award).
A német üzemanyag-fogyasztási teszt a legkisebb üzemanyag-fogyasztást állította a középpontba.


A Scania új tehergépkocsi-generációja a továbbfejlesztett 13 literes motorral gondoskodott arról, hogy a griffes márka nyerje el a díjat – ismét. Az európai fuvarozók nagyra értékelik a legkisebb üzemanyag-fogyasztást, a legnagyobb átlagsebességet és a csökkentett CO2-kibocsátást, amelyek segítenek alacsony szinten tartani a költségeket és a környezeti hatásokat.

Az ugyanazon a 350 kilométer hosszú tesztútvonalon elért 24,92 liter/100 kilométer átlagfogyasztásával és 79,91 kilométer/óra átlagsebességével a Scania jelentős, száz kilométerenkénti 0,4 literes előnyt ért el a második helyen végzett vetélytársával szemben. Egy hosszú távú fuvarozásban használt, jellemzően évente 150 ezer kilométert futó tehergépkocsi esetében ez a különbség évente hatszáz litert jelent (azaz öt év alatt körülbelül háromezer liter gázolaj megtakarítását eredményezi).

Az elmúlt három-négy évben a Scania sajtómegjelenések százaiban kapott dicséreteket. A márka számos üzemanyag-fogyasztási rekordot is felállított sok európai országban független szakújságírók által végzett összehasonlító tesztek során.

A Zöld Tehergépkocsi díj mögött egy egyedülálló összehasonlító teszt áll, ugyanis ez teljes mértékben arra összpontosít, ami a legfontosabb ügyfeleink számára a költségek és a fenntarthatóság szempontjából” – mondta Wolfgang Buschan a Scania Trucks hosszú távú fuvarozásban használt tehergépkocsikért felelős termékigazgatója. „Rendkívül hízelgő, hogy idén ismét mi nyertük el ezt a díjat.

A Zöld Tehergépkocsi díj két vezető német szaklap, a VerkehrsRundschau és a Trucker nevéhez fűződik. A tehergépkocsik 40 tonna szerelvényössztömeggel vesznek részt a teszten, amelyeket ellenőrzött körülmények között vezetnek München és Nürnberg között közúti forgalomban. Szigorúan mérik az üzemanyag-fogyasztást és az átlagsebességet, az időjárás, illetve a forgalmi viszonyok miatt esetlegesen fellépő különbségeket pedig kiküszöbölik. A kis üzemanyag-fogyasztás nemcsak költséget takarít meg, hanem energia-
hatékonyságot, kisebb CO2-kibocsátást és nagyobb mértékű fenntarthatóságot is jelent.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891- ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél- Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus tagja.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra! 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: