Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Suzuki kisautóval tanulják a közlekedést a kicsik Esztergomban

2018.03.27

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Hírek
Speciális, gyermekek részére készített Suzuki kisautóval támogatja a 6-12 éves korosztály közlekedésbiztonsági oktatását a Magyar Suzuki Zrt.


A kifejezetten erre a célra gyártott mini Vitara modelleket a március 30-án megnyíló Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Parkban próbálhatják ki először a kisiskolások. A helyi kezdeményezés célja, hogy a legkisebbek játszva sajátíthassák el a fontos közlekedési és balesetmegelőzési ismereteket.

Tematikus KRESZ tanpálya nyílik Esztergomban a Magyar Suzuki támogatásával, ahol a közlekedés alapszabályait tanulhatja meg a 6-12 éves korosztály játékos körülmények között. Az Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Park a balesetmegelőzés és a biztonságos közlekedés népszerűsítésén túl egyéb színes, szórakoztató programoknak is helyet ad, ami várhatóan idegenforgalmi szempontból is további vonzerőt jelenthet a város számára.

A Park megálmodásakor teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy az esztergomi tanpályát Suzuki kisautókkal szeretnénk majd üzemeltetni. Így nagy öröm számunkra, hogy az Esztergomi Önkormányzat mellett a Magyar Suzuki Zrt.-t is a projekt kiemelt támogatói között tudhatjuk – nyilatkozta Korompai Gábor, a projekt koordinátora.

A parkban világviszonylatban is egyedülálló, összesen 10 darab korszerű, biztonságtechnikai berendezéssel ellátott, limitált szériás elektromos Suzuki Vitara miniautó várja a látogatókat. Az autók egyetlen feltöltéssel egész nap üzemelnek majd, maximális sebességük pedig 4km/h. A vezetni tanuló gyermekek teljes biztonságát az autókba szerelt adaptív tempomattal garantálják az üzemeltetők.

A program keretében a kicsik elsőként 15-20 perces játékos KRESZ oktatáson vesznek részt, melynek végén saját arcképes jogosítványt is kapnak. Ennek birtokában ülhetnek be a kis Vitarákba, és indulhat is a vezetés. A pályán szinte minden közlekedési szituációt megtanulhatnak a gyermekek: lesz gyalogos-átkelőhely, táblák, parkoló, jelzőlámpák, körforgalom és benzinkút is.

A Magyar Suzuki Zrt. a helyi közösségek elkötelezett támogatójaként számos oktatási programban vállal aktív szerepet. „Cégünk szívesen állt a kezdeményezés mellé, hiszen felelőségteljes autógyárként kiemelt ügyünk a biztonságos közlekedésre való nevelés, amit nem lehet elég korán elkezdeni” - nyilatkozta Ruska Viktória a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője, a Park nyitóünnepségén. „Úgy gondoljuk, a gyermekeknek ilyen korban nagyon fontos megtanulni, hogyan kell egyedül, szabályosan közlekedni. Ebben nagyszerű segítség az itt kiépült tanpálya” - tette hozzá a kommunikációs vezető.

További információ az Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Parkról
Az Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Park 1400 nm2-en az esztergomi Tesco áruháznál 2018. március 30-tól várja a vezetést kipróbálni vágyó gyermekeket. A KRESZ park tanítási időszakban hétvégénként, a nyári szünidőben pedig minden nap nyitva tart majd.

www.suzuki.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: