Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kilenc újabb kompetenciaközpont a rüsselsheimi Opel Engineering Centerben

2018.03.22

Forrás: Opel, Hírek
Rüsselsheim. A PSA Csoport erősíti a rüsselsheimi Opel Engineering Centert: különböző műszaki területek kilenc további kompetenciaközpontja települ oda. Rüsselsheimben többek között üléseket és manuális váltórendszereket fejlesztenek, az egész konszernnek.


Ezáltal 15-re nő a kompetenciaközpontok összesített száma az Opel központi telephelyén.

Kilenc új kompetenciaközpontjával még fontosabb szerepet játszik majd Rüsselsheimben az Opel a PSA Csoport globális kutatási és fejlesztési munkájában“, jelentette ki az Opel elnök-vezérigazgatója, Michael Lohscheller.

Nagyon örülünk, hogy németországi, magasan kvalifikált mérnökeink az egész konszernnek fontos feladatokat vesznek át, hozzájárulva a PSA Csoport mind az öt márkájának sikeréhez“, mondta Gilles Le Borgne, a PSA Csoport minőségbiztosítási- és műszaki elnökhelyettese.

Christian Müller, az Opel/Vauxhall műszaki igazgatója hozzáfűzte: „Jövőbe mutató döntés e fontos illetékességeket a rüsselsheimi fejlesztőcsapatra bízni, különösen, hogy jelentősen csökkennek a General Motors fejlesztési megbízásai, amelyek eddig elérték a műszaki központ munkamennyiségének körülbelül felét. A német kutató- és fejlesztőközpont tartós versenyképessége központi célkitűzés a PACE! vállalati tervben. A mai és a jövőbeli további döntésekkel, amelyeket épp most készítünk elő, fontos lépéseket teszünk ebben az irányban.

Francia- és németországi fejlesztőcsoportok a lehető legrövidebb idő alatt további kutatási/fejlesztési területeket jelöltek ki, hogy felszabadítsák a konszern egészének teljes teljesítménypotenciálját. Egy globális hálózatban eszményien egészítik ki egymást a különböző kompetenciaközpontok képességei – ebből a konszern mind az öt márkája (Opel, Vauxhall, Peugeot, Citroën és DS Automobiles) profitál. A kompetenciaközpontok az egész világon egységes műszaki standardokat hoznak létre és valósítanak meg, a PSA Csoporton belül.

A rüsselsheimi fejlesztőközpont továbbra is garantálja az Opel márkánál a német mérnöki tudás és az innovációk olyan összekapcsolódását, amelyet meg tudnak fizetni a vevők. Mint már 2017 novemberében, a PACE! vállalati terv bemutatásakor nyilvánosságra hozták, a jövőben az összes Opel/Vauxhall-járművet Rüsselsheimben fejlesztik. Ezen túlmenően a fejlesztőközpont központi szerepet játszik majd a PSA Csoport növekedési stratégiájának megvalósításában.

Az új kompetenciaközpontok létrehozása Rüsselsheimben nem befolyásolja negatívan a PSA Csoport egyéb fejlesztőcsoportjainak foglalkoztatását. Ennek oka az egész ágazatra háruló új műszaki kihívások sokasága.

A PSA Csoport Rüsselsheimbe telepített fejlesztési kompetenciaközpontjainak áttekintése:

Új feladatok:

- Ülések
- Manuális váltórendszerek
- Utasvisszatartó-rendszerek
- Elektromágneses összeférhetőség (EMV)
- Járműgeometria, járműméretek és tűrések
- Jármű-anyagismeret (több szakterületnek)
- Üzemanyag-ellátás
- Szerelőszerszámok 3D-nyomtatása
- Automatizált minőségellenőrzések

November 9-én már bejelentett:

- Tüzelőanyagcella-fejlesztés
- Fejlesztés az Egyesült Államok piacára (járművek és hajtóművek)
- Alternatív üzemanyagok
- Asszisztensrendszerek: parkolás, aktív biztonság, veszélyre figyelmeztetés
- Tesztelés automatizálása
- Szoftverek ipari alkalmazása

www.opel.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: