Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A budapesti Onyx mostantól két csillaggal büszkélkedhet! Megjelent a MICHELIN európai étteremkalauza, a Main Cities of Europe 2018

2018.03.28

Forrás: Michelin, Hírek
A Michelin bemutatta étteremkalauzának 37. kiadását: a MICHELIN Main Cities of Europe húsz ország harminchat városát térképezi fel, és összesen 2108 vendéglátóhelyet ajánl.


A legújabb mustra után a budapesti Onyx éttermet két csillaggal jutalmazták, így első kétcsillagos magyar étteremként örülhetett a sikernek. Az Onyx 2007-ben indult, és 2011-ben kapta meg az első csillagot. A MICHELIN kalauzok kiadásáért felelős nemzetközi igazgató, Michael Ellis szerint „a konyhafőnök, MÉSZÁROS Ádám igazi hazai tehetség, aki újragondolt, klasszikus magyar fogásokkal várja vendégeit. Az Onyx nagyon elegáns étterem, az ételei kifinomultak, érett, ugyanakkor eredeti gondolkodásmódról árulkodnak."

Az újdonsült kétcsillagos mellé Budapesten MICHELIN-újoncként a stand 25, valamint az Olimpia örülhet: utóbbi MICHELIN tányér, míg az előbbi Bib Gourmand minősítésének.

Az idei MICHELIN Main Cities of Europe kalauzban teret kapott a lendületesen fejlődő bécsi gasztroszíntér bemutatása is - egy második csillag, és négy új egycsillagos étterem a 2018-as osztrák ajánlat. A séfjéről elnevezett Konstantin Filippou négy évvel az első csillag elnyerése után most a másodikat is megkapta. „A számos nagynevű európai étteremben tapasztalatot szerzett, kreatív és modern stílusú séf, Konstantin FILIPPOU rafinált konyhát visz, harmonikus ízek és kifinomultság jellemzi az ételeket - mindenképpen megéri felkeresni a helyet!" - teszi hozzá Michael Ellis.

Bécsben négy új egycsillagos étterem várja a betérőket: a Blue Mustard, a Das Loft, a Pramerl & the Wolf és a SHIKI.

Az idei évben Európa nagyvárosainak összesen kilenc új kétcsillagos vendéglátóhelye lett, amellyel kilencvenre emelkedett a két MICHELIN csillagos éttermek száma. Négy étterem nyerte el a harmadik csillagot is, a legnevesebb gasztronómiai elismeréssel ezennel immár huszonhárom étterem büszkélkedhet. Ötvennyolc étterem kapott egy csillagot az idei évben, ezzel az európai nagyvárosok vendéglátóhelyeit értékelő MICHELIN Main Cities of Europe 2018-as kiadásában 380-ra emelkedett a számuk.

Ötvenkilenc új Bib Gourmand minősítésű étterem került az idei kalauzba, a Bib Gourmand helyek száma így 295. A Bib Gourmand, azaz a jó ár-érték arány mindig népszerű a vendégek körében, a séfek pedig töretlen lelkesedéssel és örömmel veszik az elismerést; a recept egyszerű: magas minőségű gasztronómia, egyszerű, családias hangulat és pénztárcabarát árak.

Az angol nyelven kiadott MICHELIN Main Cities of Europe étteremkalauz célközönsége elsősorban az Európát beutazó üzletemberekből áll, de természetesen az európai városlátogatásra utazó, romantikára vagy kulturális élményekre vágyó turista is ugyanúgy megtalálja benne a neki szóló ajánlatot. A vendéglátóhelyeket ismertető leíráson túl egyéb praktikus információkat is tartalmaz kalauzunk, például várostérképet.

A MICHELIN Main Cities of Europe 2018-as étteremkalauz április 16-tól kapható az árusítóhelyeken, illetve mobilalkalmazásban is hozzáférhető.

Ausztria (Bécs, Salzburg) - Belgium (Brüsszel, Antwerpen) - Csehország (Prága) - Dánia (Koppenhága, Aarhus) - Egyesült Királyság (London, Birmingham, Edinburgh) - Finnország (Helsinki) - Franciaország (Párizs, Lyon) - Görögország (Athén) - Hollandia (Amsterdam, Rotterdam) - Írország (Dublin) - Lengyelország (Varsó, Krakkó) - Magyarország (Budapest) - Németország (Berlin, Hamburg, München) - Norvégia (Oslo) - Luxemburg (Luxembourg) - Olaszország (Róma, Milánó) - Portugália (Lisszabon) - Spanyolország (Madrid, Barcelona) - Svédország (Stockholm, Göteborg, Malmö) - Svájc (Bern, Genf, Zürich).

MICHELIN étteremkalauz

A MICHELIN 31 országban választja ki a legjobb vendéglátó- és szálláshelyeket. A világ vendéglátóipari térképeként egy-egy ország gasztronómiai fejlődésére, új irányzatokra és trendekre és az előttünk álló időszak ifjú tehetségeire kívánja felhívni a nagyközönség figyelmét. Az évente kiosztott illetve felülvizsgált elismerései révén értékteremtő, ösztönző hatással van a vendéglátóhelyekre, és hozzájárul a helyi gasztronómiai értékek széles körű ismertségéhez, a régiók turisztikai vonzerejének növeléséhez. Egységes és rendkívül szigorú értékelési szempontjai, valamint a szálloda- és vendéglátóiparban szerzett évszázados tapasztalata garantálja, hogy a MICHELIN különleges szakértelmét csakis a minőség szolgálatában használja, ügyfeleinek minőségi szolgáltatást nyújt.

Az étteremkalauz könyvalakban és digitalizált változatban is kapható. Az interneten, webes felületen, illetve a mobilkommunikációs eszközökön is hozzáférhető tartalom segítségével személyre szabható navigáció, sőt internetes foglalás is elérhető.

A MICHELIN kalauz utazók milliónyinak nyújt segítséget a hatékony utazásszervezésben, a Michelin Csoport ezáltal is a különleges utazási élmény elősegítésén dolgozik.

www.michelin.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Michelin

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: