Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Digitális forradalom Németország vasúti hálózatában: Európa első digitális biztosítóberendezése

2018.03.23

Forrás: Siemens, Hírek
A Deutsche Bahn AG most vezette be az újonnan kifejlesztett, Európa első digitális biztosítóberendezés rendszerét (DSTW) Németország délkeleti részén, az „Erzgebirgsbahn” vasútvonal Annaberg-Buchholz szakaszán, forradalmi változást idézve elő a vasúti irányító- és biztonsági rendszerek területén.


Az új térközbiztosítási architektúrát az jellemzi, hogy a forgalomirányító kapcsolási parancsai a hálózati technológián keresztül továbbítódnak a váltók, jelzőberendezések és sínérintők felé. Ezért megszüntették a korábban szükséges - részben kilométeres kábelkötegeken keresztül létesített - egyedi összeköttetéseket a biztosítóberendezés egyes elemeihez. Így most a jelzőberendezések és a váltók sokkal nagyobb távolságból vezérelhetők egy adatvonalon keresztül a DSTW hálózati érintkezőivel.

"Az Annaberg-Buchholz vonal átalakítása a Deutsche Bahn történetének egyik legnagyobb műszaki projektje" - hangsúlyozta Klaus Müller, a DB Netz AG műszaki vezérigazgató-helyettese. "A következő évek irányzatát az intelligens kommunikációs hálózatok és a velük kapcsolatos szabványosított és modularizált technológiai elemek határozzák meg. Segítségükkel gazdaságosabbá válik a vasúti közlekedés üzemeltetése, ugyanakkor erőforrásokat takarítunk meg és nagyobb hatékonyságot biztosítunk ügyfeleink számára. Ily módon az új biztosítóberendezés technológia mérföldkő a vasúti infrastruktúra digitalizációja során, és erre épül majd a nagyobb kapacitású és pontosabb vasúti szállítás."

"Az Annaberg-Buchholz vonalon alkalmazott megoldás fontos lépés a felhőben megjelenő biztosítóberendezési rendszerek irányába" - állapította meg Michael Peter, a Siemens Mobility divízió igazgatója. "A biztosítóberendezés első ízben küld IP alapú parancsokat a pálya olyan elemei felé, mint a váltók és a jelzőberendezések. Ez teljesen újfajta rugalmasságot enged meg a tervezés során, lehetővé teszi az intelligens pályamenti elemek használatát, és hosszú távon pozitív hatást gyakorol a költségekre is. Ráadásul mindezt úgy valósítjuk meg, hogy közben természetesen eleget teszünk a működésre vonatkozó legszigorúbb biztonsági szabványok előírásainak."

Az Annaberg-Buchholz vonalon létesített DSTW rendszer azt jelzi, hogy elkezdődik a biztosítóberendezések új és innovatív generációjának országos bevezetése. A technológia nagy forgalmat lebonyolító fővonalakon és jelentős központi pályaudvarokon ugyanúgy használható, mint a vidéki térségek egyszerűbb alkalmazásai esetén.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: