Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Audi-jubileumok – 2018

2018.03.01

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóinformáció
Ingolstadt / Budapest, 2018. március 1. – „Jubileumi dátumok 2018” („Anniversary Dates 2018”) digitális kiadványában az Audi Tradition az Audi történetének legfontosabb termékei, rekordjai és mérföldkövei idei évfordulóiról tájékoztat, amelyből az érdeklődők a négykarikás márka elődjeit és olyan iránymutató modelljeit is jobban megismerhetik, mint például az Audi V8.


Hatvan éve kezdődött Ingolstadtban az egykori Auto Union GmbH új létesítményének építése, amely korának legkorszerűbb európai autógyára lett. Mindössze egy évvel később már legördülhetett itt az első DKW Junior a szerelőszalagról.

Tíz évvel később,1968-ban mutatták be az ingolstadtiak az Audi 100 sorozatot. Az Audi A6 elődjével az Auto Union GmbH sikerrel jelent meg a felső-középkategóriában. Az Audi 100 egyik fő előfutára volt a mai AUDI AG sikereinek.

Harminc esztendeje, 1988-ban, Audi V8 modelljével tette meg végül a négykarikás márka első lépését a prémiumkategóriában. Tíz évre rá, 1998 augusztusában pedig egy újabb, a márka történetében mérföldkőnek számító modell érkezett meg a márkakereskedőkhöz: az Audi TT Coupé. A TT ma már harmadik generációjával szolgál az ügyfelek megelégedésére.

Az Audi történetének az idén aktuális és megemlékezésre méltó további részletei:
150 éve született August Horch;
80 éve készült az Auto Union D Grand Prix versenyautó;
80 éve hunyt el Bernd Rosemeyer; 40 éve – Audi 80 B2;
30 éve – Audi 200 TransAm;
25 éve – Audi Space Frame (ASF),
25 éve alakult az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

Teljes áttekintő és további információ az Audi MediaCenter online digitális jubileumi kiadványában található.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen mintegy 1,878 millió Audi gépkocsiját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55.900 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2016-ös év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; IT, informatika, digitális, elektronikus

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: